Δυο γιατροί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία του Αστόρι

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το θάνατο του πρώην ποδοσφαιριστή της Φιορεντίνα

Δυο γιατροί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία του Αστόρι

Το ημερολόγιο έδειχνε 4 Μαρτίου του 2018 όταν ο Νταβίντε Αστόρι άφηνε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 31 χρόνων, στο ξενοδοχείο πριν από την αναμέτρηση της Φιορεντίνα με την Ουντινέζε, βυθίζοντας στο πένθος την ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) Ιταλία. Έναν χρόνο αργότερα, οι έρευνες στη γειτονική Ιταλία συνεχίζονται για τον θάνατο του ποδοσφαιριστή και τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν σοκ.

Μετά το πόρισμα της εισαγγελίας της Φλωρεντίας δύο γιατροί οδηγούνται σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και συγκεκριμένα οι Φραντσέσκο Στάνιο και Τζόρτζιο Γκαλάντι. Αμφότεροι φέρονται να γνώριζαν πως ο άτυχος παίκτης είχε καρδιολογικά προβλήματα και του έδωσαν το ελεύθερο για να συνεχίσει να αγωνίζεται, παρά το γεγονός ότι και το καλοκαίρι του 2014 είχε φανεί από τις ιατρικές του εξετάσεις πρόβλημα με τις συστολές που είχε η καρδιά του στο τεστ άγχους που υποβλήθηκε.

Μάλιστα, ο Τζόρτζιο Γκαλάντι εμφανίζεται να είχε δώσει έγκριση στον άτυχο ποδοσφαιριστή το 2016 και το 2017 παρά τις καρδιακές του αρρυθμίες, ενώ μεταξύ άλλων οι δύο γιατροί κατηγορούνται πως δεν υπέβαλαν σε έξτρα εξετάσεις τον παίκτη. Όπως τονίζεται, μάλιστα, αν οι παθογένειες του ποδοσφαιριστή είχαν διαγνωστεί έγκαιρα, τότε θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί η καρδιακή αρρυθμία μέσω φαρμάκων.