Νέος πρόεδρος της Μπάγερν ο Καν!

Ο εμβληματικός κίπερ προορίζεται για διάδοχος του Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε στην προεδρία της βαυαρικής ομάδας.

Νέος πρόεδρος της Μπάγερν ο Καν!

Ένας από τους παίκτες-«σημαία» της Μπάγερν από τα μέσα της δεκαετίας του '90 μέχρι τα τέλη της επόμενης ήταν ο Όλιβερ Καν, ο οποίος μετά την σπουδαία καριέρα του ως τερματοφύλακας ετοιμάζεται να προσφέρει και από διοικητικό πόστο στην ομάδα του Μονάχου.

Σύμφωνα με έγκυρα γερμανικά Μέσα όπως η Bild και η AbendZeitung, ο 49χρονος πλέον Καν προορίζεται για διάδοχος του Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε στην προεδρία του βαυαρικού κλαμπ! Η αλλαγή... σκυτάλης αναμένεται να γίνει στο τέλος του 2021, αφού τότε λήγει η θητεία του «Κάλε» στη Μπάγερν.

Μάλιστα, ο Καν δεν θα καταπιαστεί αποκλειστικά με το αγωνιστικό κομμάτι αλλά θα έχει λόγο και στα οικονομικά του συλλόγου, κάτι που τόνισε στις δηλώσεις του και ο Ρουμενίγκε: «Πιστεύω στον Όλι. Ήταν ένας σπουδαίος παίκτης, έχει άποψη για το ποδόσφαιρο και έχει ακολουθήσει τον δρόμο της οικονομίας και των επιχειρήσεων στην Εκπαίδευση του».

Βεβαίως ο Καν επισήμανε την ανάγκη χρόνου προσαρμογής για τον ίδιο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά στο γερμανικό περιοδικό SportBild: «Κάθε είσοδος χρειάζεται μία μεταβατική φάση, είναι μεγάλο πλεονέκτημα ότι ο Ρούμενιγκε θα είναι ακόμη στην ομάδα να συνοδεύει αυτή την διαδικασία».

Ο Όλιβερ Καν ήταν γκολκίπερ της Μπάγερν Μονάχου από το 1994 ως το 2008 και κατέκτησε τα πάντα με τον γερμανικό σύλλογο, έχοντας στο παλμαρέ του 8 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα, 1 Champions League, 1 κύπελλο UEFA και 1 Intercontinental Cup.