Τέλος ο Ντι Φραντσέσκο από τη Ρόμα

Οι «τζιαλορόσι» ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας τους με τον 49χρονο τεχνικό

Τέλος ο Ντι Φραντσέσκο από τη Ρόμα

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ρόμα αποτελεί και επίσημα ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο. Μία ημέρα μετά τον αποκλεισμό των «τζιαλορόσι» από το Champions League, με την ήττα (3-1) στην παράταση από την Πόρτο στο «Ντραγκάο», η διοίκηση της ιταλικής ομάδας ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον 49χρονο προπονητή.

«Από σήμερα ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο δεν είναι προπονητής της ομάδας. Ο σύλλογος ευχαριστεί τον προπονητή για τη δουλειά του στον πάγκο των «τζιαλορόσι» και του εύχεται ό,τι καλύτερο για το μέλλον», ανέφερε η ανακοίνωση της Ρόμα.

Ο Ντι Φραντσέσκο ανέλαβε την ομάδα της «Αιώνιας Πόλης» το καλοκαίρι του 2017 έπειτα από την απομάκρυνση του Λουτσιάνο Σπαλέτι, ωστόσο στο διάστημα της παρουσίας του στο σύλλογο δεν κατάφερε να οδηγήσει τους Ρωμαίους στο δρόμο των επιτυχιών.

Πέρα από τον αποκλεισμό στη φάση των «16» του Champions League από τους «δράκους» της Πόρτο, η Ρόμα ολοκλήρωσε την πορεία της στο Κύπελλο την εφετινή αγωνιστική περίοδο με τη βαριά ήττα (7-1) από τη Φιορεντίνα στα προημιτελικά, ενώ στο πρωτάθλημα της Σέριε Α ο σύλλογος βρίσκεται στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έπειτα από το πέρας 26 αγωνιστικών στο θεσμό.

Όσον αφορά τον διάδοχό του στον πάγκο της Ρόμα, δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου υποστηρίζουν πως πιθανότερος αντικαταστάτης του είναι ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο τελευταίος απολύθηκε πρόσφατα από την τεχνική ηγεσία της Φούλαμ, ενώ στο παρελθόν είχε καθίσει στον πάγκο της ιταλικής ομάδας και την περίοδο 2009-2011.