Ντόρτμουντ: Το όνειρο που γίνεται εφιάλτης!

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει πάρει τον κατήφορο και η επιστροφή της φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη. Τραυματισμοί και κακός σχεδιασμός, σε συνδυασμό με τις κακές εμφανίσεις, κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο των Βεστφαλών.  

Ντόρτμουντ: Το όνειρο που γίνεται εφιάλτης!

Αν ρωτούσες κάποιον, έναν μήνα πριν πως θα χαρακτήριζε την φετινή χρονιά της Μπορούσια Ντόρτμουντ, το πιθανότερο να άκουγες μία απάντηση όπως: «Ονειρική» ή «Παραμυθένια» και άλλα τέτοια ρομαντικά.

Η αλήθεια είναι όμως πως, η Ντόρτμουντ δεν επέστρεψε ποτέ από την διακοπή του πρωταθλήματος στη Γερμανία και αυτό φυσικά φαίνεται τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις στο πρώτο μισό της σεζόν, σε Bundesliga και Champions League κατάφερε να αποκτήσει διαφορά 9 βαθμών από τη Μπάγερν και να τερματίσει πρώτη στον όμιλο με Ατλέτικο, Μπριζ και Μονακό.

Όλοι πίστευαν πως η Μπορούσια θα κατακτούσε εύκολα το πρωτάθλημα και πως θα έκανε μία καλή πορεία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το αποτέλεσμα; Εφιαλτικό! Μετά την διακοπή του Ιανουαρίου η ομάδα του Φαβρ έβγαλε το «κακό» της πρόσωπο. Και ήταν πολύ «κακό». Για την ακρίβεια μέσα σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα χάθηκε η διαφορά από τη Μπάγερν, το κύπελλο και το Champions League.

Οι Βεστφαλοί στα 10 παιχνίδια που έχουν δώσει το 2019 μετρούν: 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται ισόβαθμοι με τους Βαυαρούς και καλούνται να σηκώσουν γρήγορα κεφάλι αν θέλουν να πάρουν κάτι από τη φετινή χρονιά.

Οι εμφανίσεις συνεχίζουν ανά διαστήματα να είναι καλές, ωστόσο η αποτελεσματικότητα έχει χαθεί. Δεν βλέπουμε πλέον την Ντόρτμουντ που ακόμα και στη χειρότερη της μέρα έβρισκε τη λύση.

Ο Λούσιεν Φαβρ ήταν εκείνος που αποφάσισε να μην ενισχυθεί η ομάδα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Η μόνη κίνηση που έγινε ήταν η απόκτηση του Λεονάρντο Μπαλέρντι, ενώ έφυγαν δανεικοί οι Καγκάβα και Ίσακ. Η επιθετική γραμμή της ομάδας έμεινε χωρίς πολλούς παίκτες. Και ξαφνικά, τραυματισμοί! Στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν η Μπορούσια έχασε βασικά γρανάζια της, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν λύσεις στον πάγκο της. Ο Μάρκο Ρόις, ο Λούκας Πίζτσεκ και ο Κρίστιαν Πούλισιτς έχουν χάσει τουλάχιστον 3 παιχνίδια ο καθένας μέσα στο 2019. Καταλαβαίνει κανείς ότι η χημεία και το «δέσιμο» της ομάδας άρχισαν να εξασθενούν.

Μοναδικός στόχος πλέον για τους «κιτρινόμαυρους» είναι το πρωτάθλημα και η αλήθεια είναι πως το έργο τους είναι αρκετά δύσκολο. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για τον τίτλο και το πρόγραμμα δεν την βοηθάει καθόλου. Έχει αρκετά δύσκολα παιχνίδια, με πολλά από αυτά να είναι μακριά από τη Βεστφαλία.

Σίγουρα, προπονητής, παίκτες και διοίκηση καλούνται να βρουν λύση το συντομότερο και να κρατήσουν αυτό που έχτιζαν επί 6 μήνες. Διαφορετικά η μόνη διαφορά με άλλες αποτυχημένες χρονιές, θα είναι πως μπορούσαν αλλά για ακόμα μία φορά δεν το έπραξαν.