Διαπρέπουν με τα ερυθρόλευκα της Ρεμς Ένγκελς και Ρομαό!

Ο Κώστας Μαστοράκης γράφει για τους Αλεξίς Ρομαό και Μπγιορν Ένγκελς που διαπρέπουν στην Ligue 1 με την φανέλα της Ρεμς. 

Διαπρέπουν με τα ερυθρόλευκα της Ρεμς Ένγκελς και Ρομαό!

Από τον Ολυμπιακό έφυγαν το περασμένο καλοκαίρι. Έκτοτε ουδείς τους...νοστάλγησε. Ουδείς τους αναζήτησε. Κανείς δεν είπε «μακάρι να ήταν εδώ»...
Ωστόσο, ο Αλεξίς Ρομαό κι ο Μπγιορν Ένγκελς βρήκαν την ποδοσφαιρική τους... Ιθάκη συνεχίζοντας να είναι συμπαίκτες. Σε μια άλλη ομάδα που φορά ερυθρόλευκα. Την Γαλλική Ρεμς. Η οποία είναι έκπληξη του φετινού Σαμπιονά αφού, παρότι, πέρσι, αγωνιζόταν στη 2η κατηγορία, έχει καταφέρει – πέραν πάσης προσδοκίας – να βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας! Μόλις 2 πόντους μακριά από την Σεντ Ετιέν, που καταλαμβάνει την 4η θέση. Την μοναδική, μέσω Ligue 1, που οδηγεί στο προσεχές Europa League.

Αν τα καταφέρει το φινάλε να την βρει πάνω από τους «στεφανουά», αλλά και την Ολιμπίκ Μαρσέιγ, με την οποία ισοβαθμεί, τότε για πρώτη φορά μετά από 56, συναπτά, έτη θα επιστρέψει σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση! Την τελευταία φορά που το είχε πετύχει (1962-63) ήταν την εποχή της ομαδάρας των Κοπά και Φοντέν. Εκείνης που είχε πάει σε δύο τελικούς Πρωταθλητριών, χάνοντας τους, αμφότερους, από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Με τις ιστορίες αυτών των παικταράδων μεγάλωσαν οι φίλοι της Ρεμς που έχουν πλέον να υπερηφανεύονται για κάτι... έγχρωμο, σύγχρονο κι όχι μόνο για το σπουδαίο τους παρελθόν, μισό αιώνα πίσω.

Ανεξαρτήτως αν τα καταφέρουν, τελικά, ο άτυπος τίτλος της έκπληξης της σεζόν τους ανήκει δικαιωματικά. Άλλωστε είναι αήττητοι για 10 αγωνιστικές και μόνο η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης έχουν καλύτερο σερί!

Βασικά μέλη της ομάδας με την 3η καλύτερη άμυνα του Σαμπιονά

Σ’ αυτή τους την πορεία η συμμετοχή των δύο πρώην παικτών του Ολυμπιακού είναι κομβική. Ο Mπιορν Ένγκελς έχει παίξει 22 από τα 26 ματς της ομάδας του κι όλα βασικός συνθέτοντας μαζί με τον Μαροκινό, Γιουνίς Αμπντελχαμίντ ένα άκρως αξιόπιστο αμυντικό δίδυμο που έχει βοηθήσει τον, Γκανέζο, γκολκίπερ Έντουαρντ Μεντί να διατηρήσει την εστία του απαραβίαστη 11 φορές. Συν τοις άλλοις ο υψηλόσωμος (194 εκατοστά) Βέλγος, σέντερ μπακ, που είναι δανεικός από τους Πειραιώτες, έχει βάλει το ...λιθαράκι του επιθετικά σκοράροντας (στις 22/12/18) το γκολ που γλίτωσε την Ρεμς από την, εντός έδρας, ήττα κόντρα στην Καέν (2-2).

Μπροστά του στο γήπεδο ο Ένγκελς έχει συνηθίσει από πέρσι, όταν αγωνίζονταν αμφότεροι με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος, να έχει τον Αλεξίς Ρομαό.

Ο Τογκολέζος, διεθνής, κεντρικός χαφ ναι μεν δεν έχει σκοράρει – σ’ αντίθεση με τον Ολυμπιακό που είχε 3 γκολ στην διετία του στο λιμάνι –αλλά είναι περισσότερο ...βασικός από τον Βέλγο έχοντας 25 συμμετοχές στο αρχικό σχήμα. Από τον Αφρικανό και τον Βέλγο ξεκινά την 11αδα ο τεχνικός της Ρεμς, Νταβίν Γκουιόν κι εκείνοι του ανταποδίδουν την εμπιστοσύνη μ’ εμφανίσεις που βοηθούν την ομάδα τους να διαθέτει την 3η καλύτερη άμυνα του Σαμπιονά με 24 τέρματα παθητικό.
Λιγότερα έχουν μόνο η, εκτός συναγωνισμού, πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος, Παρί Σεν Ζερμέν (14) κι η δεύτερη Λιλ (23).
Με αυτές τις αμυντικές επιδόσεις...μπούσουλα και τους Ένγκελς – Ρομαό ακρογωνιαίους λίθους του παιχνιδιού της, η Ρεμς πλησιάζει την υπέρβαση.