Πάρτι της Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη, 3-0 τη Ρεάλ (vid)

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 3-0 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Copa del Rey. 

Πάρτι της Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη, 3-0 τη Ρεάλ (vid)

Μπορεί να μη σκοράρει στο Champions League, αλλά όταν έχει απέναντί του την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Λουίς Σουάρες «σεληνιάζεται». Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ουρουγουανό στράικερ και άξιο συμπαραστάτη του τον Σίλεσεν, η Μπαρτσελόνα έκανε νέο «πάρτι» απέναντι στους «μερένγκες» μέσα στο «Μπερναμπέου» και με το εμφατικό 3-0 (1-1 το πρώτο ματς) προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Copa del Rey που είναι προγραμματισμένος για τις 25 Μαΐου στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν».

Το «clasico» του Κυπέλλου... πριν το «clasico» της La Liga (2/03) στο ίδιο γήπεδο, έστειλε στον τελικό του Καταλανούς για δύο λόγους: ο πρώτος είχε να κάνει με την απίστευτη εμφάνιση του γκολκίπερ Σίλεσεν στο πρώτο 45λεπτο, όταν σε τρεις περιπτώσεις, ο Ολλανδός τερματοφύλακας της «Μπαρτσα» έδειξε την κλάση του κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Ο δεύτερος με την εκτελεστική δεινότητα του Σουάρες στο ξεκίνημα του β΄ μέρους. Ο στράικερ της Μπαρτσελόνα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νάβας στο 50΄ κι από κει και πέρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τους επίδοξους πρωταθλητές Ισπανίας.

Στο 69΄ όλα τελείωσαν με το αυτογκόλ του Βαράν από γύρισμα του Ντεμπελέ και συμμετοχή στην φάση του Σουάρες, ο σημείωσε το 11ο του γκολ απέναντι στην «βασίλισσα», στο 73΄ με πέναλτι (το κέρδισε ο ίδιος από τον Βαράν), έβαλε «φαρδιά-πλατιά» την υπογραφή του στην πρόκριση της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Πλέον, η «Μπάρτσα» έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία και να γίνει η πρώτη ομάδα στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου που θα έχει κατακτήσει (εάν τα καταφέρει) το Copa del Rey για 5 σερί χρονιές!

Ρεάλ Μαδρίτης (Σολάρι): Νάβας – Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Ρεγκιλόν – Κασεμίρο (75’ Βαλβέρδε), Κρόος, Μόντριτς – Λούκας Βάθκεθ (68’ Μπέιλ), Βινίσιους (81’ Ασένσιο), Μπενζεμά

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν – Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα – Μπουσκέτς (86’ Άρθουρ), Ράκιτιτς, Σέρζι Ρομπέρτο – Ντεμπελέ (75’ Κουτίνιο), Μέσι, Σουάρες (78’ Βιδάλ)

Το πρόγραμμα των δεύτερων ημιτελικών του κυπέλλου Ισπανίας (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):


Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 0-3 (1-1)

Βαλένθια-Μπέτις 28/2 (2-2).

Δείτε τα τρία γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα: