Μπονούτσι: Ανάμεσα σε Μιλάνο και Τορίνο!

O «προδότης», από το καλοκαίρι που έφυγε για την Μίλαν, πρώην αμυντικός της Γιουβέντους πηγαινοέρχεται στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε, όπου διαμένει, ακόμη, η οικογένεια του.

Μπονούτσι: Ανάμεσα σε Μιλάνο και Τορίνο!

Η γιούχα και τα σφυρίγματα είναι αναμενόμενα. Εδώ τα άκουγε όταν φόραγε τα «μπιανκονέρι», δεν θα τ’ ακούσει τώρα που έγινε «προδότης» και πήγε στη Μίλαν; Ο Λεονάρντο Μπονούτσι σε λίγες ώρες επιστρέφει σε ένα γήπεδο που τα προηγούμενα εφτά χρόνια ήταν «σπίτι» του, σε μια πόλη όπου ακόμη μένει η οικογένεια του, έχοντας στο μπράτσο το περιβραχιόνιο του αρχηγού των «ροσονέρι», στην παρθενική του αναμέτρηση κόντρα στην πρώην ομάδα του (καθότι στον αγώνα του πρώτου γύρου ήταν τιμωρημένος).

Ίσως, από συνήθεια, να μπερδευτεί, βγαίνοντας με τους υπόλοιπους παίκτες της....Γιουβέντους, όταν από τα μεγάφωνα ακουστούν οι πρώτες νότες του «Thunderstruck» των AC/DC, ηχητική ένδειξη της εισόδου της ομάδας στο γήπεδο! Αν δεν είχε μεσολαβήσει η καλοκαιρινή του αποχώρηση θα έμπαινε, πρώτος, κατά τα ειωθότα, στο τερέν, θα πήγαινε στο “πέταλο” των φανατικών να εισπράξει το χειροκρότημα τους και να τους το ανταποδώσει.

Τώρα, τα 7 χρόνια που πέρασε εκεί και τα 12 τρόπαια που κατέκτησε σ’ αυτό το διάστημα έχουν “σβηστεί” και θεωρείται “υπ. αριθμ. 1 εχθρός” για τους τιφόζι της “γηραιάς κυρίας”. Που αναμένεται να ανεβάσουν τα ντεσιμπέλ των αποδοκιμασιών σ’ επίπεδα…2012. Τότε, σ’ ένα ματς με την Κιέβο Βερόνα, προσπαθώντας ν’ αποκρούσει είχε πετύχει αυτογκόλ κι έγινε αποδέκτης, εν χορώ, αποδοκιμασιών. Από την άλλη στο ίδιο μέρος πανηγύρισε έξι διαδοχικά πρωταθλήματα.

“Εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ…” που λέει και το γνωστό άσμα...Ήταν η πρώτη μεταγραφή επί προεδρίας Αντρέα Ανιέλι κι όπως θυμάται ο επιστήθιος φίλος του Ρουτζέρο, ιδιοκτήτης εστιατορίου (μαζί με τον αδερφό του, Ντιέγκο, όπου δεσπόζει ήδη η φανέλα του, της Μίλαν, με το “19”): “Κατέφθασε εν μέσω πλήρους αδιαφορίας. Την πρώτη φορά που ήρθε μας ζήτησε τραπέζι και τον άφησα να περιμένει 45 λεπτά. Δεν τον αναγνώρισα. Στην αρχή ήταν δύσκολα. Κατόπιν τα βρήκε με τους τιφόζι…”
Δέθηκε με την πόλη, η οποία του επέτρεψε σε προσωπικό επίπεδο και επαγγελματικό να αναδειχθεί, φτάνοντας ν’ ανήκει στους επονομαζόμενους “συγκλητικούς” των αποδυτηρίων (μαζί με Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτσάλι). Και παρότι έφυγε τον “ομφάλιο λώρο” του, μαζί της, δεν τον έκοψε.

Από “συγκλητικός”…άστεγος!

Το σπίτι του στο κέντρο του Τορίνου, στην πλατεία Σαν Κάρλο, όχι απλά το διατηρεί ακόμη, αλλά εκεί εξακολουθεί να μένει η σύζυγος του Μαρτίνα και τα δύο τους παιδιά. Ο Λορέντσο (σ. διάσημος καθότι οπαδός της Τορίνο!) κι ο Ματέο. Η μεταγραφή του δεν θέλησε να διαταράξει το σχολικό (κι όχι μόνο) περιβάλλον τους. Ο Μπονούτσι παράτησε, γρήγορα, το καινούριο σπίτι στο Μιλάνο μένοντας είτε σε ξενοδοχείο, είτε στο προπονητήριο της Μίλαν. Τουλάχιστον άπαξ, εβδομαδιαίως, καλύπτει, οδηγώντας, τα 126 χλμ. που τον χωρίζουν από την φαμίλια του. Άλλωστε στο Τορίνο έχει κι επιχείρηση (real estate), αλλά και φίλους. Ανάμεσα τους οι Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Μαρκίζιο. Με τους οποίους θα ξαναβρεθεί σήμερα, αλλά υπό, πρωτοφανείς, συνθήκες....

Ο Ρουτζέρο, φανατικός Γιουβεντίνος. δεν θα πάει γήπεδο. «Πονάει να τον βλέπεις μ’ άλλη φανέλα. Κουβαλά μέσα του την Γιούβε» εξηγεί το γιατί, προσθέτοντας, σιβυλλικά, για τους λόγους της αποχώρησης του: «Δεν έφυγε λόγω Αλέγκρι, όπως λέγεται, αλλά εξαιτίας άλλων...».
Όσο για την υποδοχή που θα τύχει εκτιμά: «Θα έπρεπε να χειροκροτηθεί. αλλά επειδή είναι δύσκολο, λόγω...χρωμάτων, καλύτερη είναι η αδιαφορία. Aν τον γιουχάρουν θα παίξει ακόμη πιο φανατισμένα από το συνηθισμένο»

Η συνέχεια επί της οθόνης...