Τσέλσι: «Βαρύ» πρόστιμο στον Κέπα

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν άργησε να έρθει η τιμωρία του Κέπα για το περιστατικό με τον Μαουρίτσιο Σάρι. 

Τσέλσι: «Βαρύ» πρόστιμο στον Κέπα

«Βαριά καμπάνα» από την Τσέλσι επιβλήθηκε στον Κέπα, μετά το περιστατικό του Κυριακάτικου τελικού.

Πιο συγκεκριμένα η διοίκηση των «μπλε» τιμώρησε τον Βάσκο γκολκίπερ με πρόστιμο ύψους 220.000 ευρώ για την απρεπή συμπεριφορά του απέναντι στον προπονητή και στο σύνολο της ομάδας.

Τα χρήματα αυτά θα δοθούν εξ ολοκλήρου στο Chelsea Foundation που έχει έντονη φιλανθρωπική δράση.

Θυμίζουμε πως ο Μαουρίτσιο Σάρι είχε αποφασίσει να αντικαταστήσει τον Κέπα, με τον τελευταίο να αρνείται να βγει από το γήπεδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έντονο επεισόδιο ανάμεσα στον παίκτη και τον προπονητή του.

Χθες, οι δυο τους έκαναν εκ νέου δηλώσεις, όπου αναφέρθηκαν ξανά στο συγκεκριμένο γεγονός.

Πιο αναλυτικά ο τερματοφύλακας της Τσέλσι δήλωσε:

«Ήμουν πολύ χαρούμενος που έπαιξαν την Κυριακή στον πρώτο μου τελικό και πολύ υπερήφανος για την εμφάνιση της ομάδας. Σκέφτηκα πολύ περισσότερο για τα γεγονότα της Κυριακής. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε μία παρεξήγηση, κοιτάζοντας αυτό που συνέβη, μπορώ να πω ότι έκανα ένα μεγάλο λάθος με το πώς χειρίστηκα την κατάσταση.

Ήθελα να βρω το χρόνο τη Δευτέρα για να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή, τον Βίλι, τους συμπαίκτες μου και το σύλλογο. Το έκανα αυτό και θέλω να απολογηθώ και στους οπαδούς. Θα μάθω από το περιστατικό και θα αποδεχτώ την οποιαδήποτε τιμωρία αποφασίσει ο σύλλογος πως είναι η σωστή για μένα»

Ο Σάρι από την πλευρά του είπε:

«Ο Κέπα και εγώ μιλήσαμε για το περιστατικό. Ήταν μία καλή συζήτηση. Έγινε μία παρεξήγηση την Κυριακή όμως συνειδητοποιεί πως έκανε ένα μεγάλο λάθος με τον τρόπο που αντέδρασε. Απολογήθηκε σε μένα, στους συμπαίκτες του και στο σύλλογο.

Εναπόκειται στο σύλλογο αν θέλουν να τον τιμωρήσουν βάσει κανονισμών, όμως για μένα αυτό το θέμα έχει κλείσει. Η συνολική εμφάνιση της ομάδας ήταν εξαιρετικά θετική και ήταν κρίμα που αυτό το περιστατικό επισκίασε τις προσπάθειές μας σε έναν πολύ ανταγωνιστικό τελικό.

Η προσοχή όλων είναι τώρα στο επόμενο παιχνίδι και θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αυτό που συνέβη.»