Το τεράστιο «φάουλ» του Κεπά

Η Τσέλσι είδε την Μάντσεστερ Σίτι να σηκώνει το Carabao Cup με τον γκολκίπερ της, Κεπά, να κλέβει την παράσταση αλλά με λάθος τρόπο.

Το τεράστιο «φάουλ» του Κεπά

Ήταν πρωτοφανές στα χρονικά του Αγγλικού ποδοσφαίρου αυτό που συνέβη λίγα λεπτά πριν τη λήξη της παράτασης στην αναμέτρηση της Τσέλσι με την Σίτι.

Ο Κεπά είχε έναν μικροτραυματισμό, ο προπονητής του Μαουρίσιο Σάρι έδωσε εντολή στον Καμπαγέρο να τον αντικαταστήσει, όμως ο Ισπανός γκολκίπερ αρνήθηκε να δώσει τη θέση του στον συμπαίκτη του με αποτέλεσμα για τρία λεπτά το κοινό που παρακολουθούσε την αναμέτρηση να βλέπει μια... φαρσοκωμωδία!

Τρομερό πράγμα να σου λέει ο προπονητής σου να βγαίνεις κι εσύ να το αρνείσαι τόσο πεισματικά! Ακόμα πιο τρομερό όμως να το κάνει ένας ποδοσφαιριστής που είναι μόλις 24 ετών και διανύει την πρώτη του σεζόν σε ένα σύλλογο! Κανένας σεβασμός ούτε στον προπονητή του, ούτε στον κόσμο της ομάδας του, αλλά ούτε και στους ίδιους του τους συμπαίκτες.

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που προσπάθησε να συνετίσει τον Κέπα, ήταν ο Νταβίντ Λουίζ ο οποίος πήγε κοντά του και του είπε -μάλλον - να βγει έξω. Ωστόσο ούτε αυτό δεν ήταν ικανό να μεταπείσει τον Ισπανό ο οποίος μάλλον το είχε πάρει απόφαση ότι αυτός έπρεπε να υπερασπιστεί την εστία της Τσέλσι στη διαδικασία των πέναλτι που πλησίαζε.

Τεράστια ασέβεια, κυρίως προς την ιστορία των «μπλε». Φανταστείτε το σκηνικό να είχε γίνει μερικά χρόνια πριν, όταν στην Τσέλσι δέσποζαν οι μορφές των Τέρι, Λάμπαρντ και στον πάγκο της ήταν ο Μουρίνιο ή ο Τζόλα.

Ο Κεπά θα είχε ήδη ετοιμάσει τις βαλίτσες του για την Ισπανία, αφού πρώτα θα περίμενε να πάρει εξιτήριο από τις κουτουλιές που θα τον είχε... κεράσει ο Τέρι, ο οποίος παρεμπιπτόντως πήρε θέση μιλώντας για ασέβεια του νεαρού ποδοσφαιριστή!

Ο γκολκίπερ της Τσέλσι έθεσε εαυτόν πάνω από την ομάδα, όσο κι αν προσπαθούν να καλύψουν το γεγονός στην Τσέλσι. Ο Κεπά έκανε τεράστιο φάουλ, αφού ολόκληρος ο πλανήτης τον παρακολούθησε να παρακούει τις εντολές του προπονητή του και να δίνει... δικαιώματα ώστε να σχολιάζεται σήμερα στο σύνολό του ο Οργανισμός της ομάδας του Λονδίνου.

Σε μια ομάδα, όπως και σε κάθε χώρο εργασίας αφού ως τέτοιος λογίζεται ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος για τους επαγγελματίες που τον πλαισιώνουν, υπάρχει μια ιεραρχία. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για όσα γίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τον έχει ο προπονητής. Είναι ο «διευθυντής» αν θέλετε του Οργανισμού. Οπότε, όσο και να διαφωνεί κάποιος υφιστάμενός του, θα πρέπει να τον υπακούσει στο τέλος και να κάνει αυτό που του ζητήθηκε.

Ε, λοιπόν ο Κεπά φέρθηκε απαράδεκτα καταπατώντας όλα όσα θα έπρεπε να πρεσβεύει. Γιατί στον Αθλητισμό οι βασικές Αξίες που προάγονται είναι αυτές του σεβασμού και της ευγενούς άμιλλας.

Ο Κέπα απέδειξε με την πράξη του ότι είναι ανάξιος να γίνει πρεσβευτής τους...