Κέπα V Σάρι: Όταν ο παίκτης «γράφει» τον προπονητή

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του προπονητή σε μία ομάδα; Υπάρχει σεβασμός; Ποιος παράγοντας το καθορίζει; 

Κέπα V Σάρι: Όταν ο παίκτης «γράφει» τον προπονητή

Τα πράγματα έχουν αρχίσει και ξεφεύγουν επικίνδυνα στο ποδόσφαιρο. Παιδιά με ταλέντο που βγάζουν εκατομμύρια, καταστρέφουν σιγά σιγά τις αξίες και τα ιδανικά του αθλήματος. Αρκετοί από τους προπονητές δέχονται ακραίες συμπεριφορές, λέγοντας απλά πως έγινε μία παρεξήγηση.

Όταν πέφτουν τα φώτα όμως συνεχίζει να είναι παρεξήγηση; Συνεχίζει να μην συμβαίνει τίποτα; Μάλλον όχι! Πως να μείνει στα πλαίσια της παρεξήγησης η ανυπακοή ενός παίκτη; Για όσους δεν έχουν καταλάβει μιλάμε για το χθεσινό περιστατικό ανάμεσα στον Μαουρίτσιο Σάρι και τον τερματοφύλακα του Κέπα.

Ένα περιστατικό που δύσκολα το συναντάς ακόμη και σε τοπικά πρωταθλήματα. Ο προπονητής δίνει εντολή να γίνει αλλαγή ο τερματοφύλακας, αλλά εκείνος αρνείται χαρακτηριστικά, χωρίς να σέβεται ούτε την απόφαση του Σάρι, ούτε τον συμπαίκτη του που περίμενε σαν «παγωτό» στην άκρη της γραμμής και φυσικά ούτε καν τον ίδιο του τον εαυτό. Ποια παρεξήγηση; Οι αντιδράσεις ήταν κανονικότατες. Απλά είναι πολύ πιθανό κάποιος να τελειώσει σύντομα από την Τσέλσι. Το ποιος το έχουμε καταλάβει όλοι.

Στο ποδόσφαιρο πλέον αυτό που υπερισχύει είναι το χρήμα. Όταν λοιπόν δίνονται αστρονομικά ποσά σε παιδιά πως να κρατηθούν οι ισορροπίες;

Καλά θα κάνουν όλοι να αναθεωρήσουν τα ποσά που δίνουν για να αγοράσουν «ταλέντα». Το πραγματικό ταλέντο σε αυτό το άθλημα που όλοι έχουμε αγαπήσει από μικρά παιδιά, φαίνεται κυρίως από τον χαρακτήρα.

Έτσι κι αλλιώς ο απλός άνθρωπος ποτέ δεν κοίταξε τα λεφτά μέσα από αυτό. Οι περισσότεροι αγάπησαν το ποδόσφαιρο σε μία αλάνα, με παρέα και χαμόγελο. Μέσα από όλα αυτά τα απλά πράγματα γεννήθηκαν κάποια ιδανικά και κάποιοι κανόνες σεβασμού. Δυστυχώς μέχρι και αυτοί πλέον εξαρτώνται από το χρήμα.

Ας ελπίσουμε μόνο αυτή να μην είναι η αρχή του τέλους, γιατί μετά... ο ρόλος του προπονητή θα είναι αχρείαστος σε μία ομάδα!