Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ: Η μέρα που όλο το Μάντσεστερ θα είναι ντυμένο στα κόκκινα των «διαβόλων»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Λίβερπουλ για την 27η αγωνιστική της Premier League σε έναν αγώνα που όλως παραδόξως οι «κόκκινοι» του Μάντσεστερ θα έχουν την υποστήριξη των οπαδών της Σίτι...

Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ: Η μέρα που όλο το Μάντσεστερ θα είναι ντυμένο στα κόκκινα των «διαβόλων»

Φέτος έχει γίνει πολλή κουβέντα για το γεγονός ότι έπειτα από πάρα πολλά χρόνια η Λίβερπουλ θα καταφέρει να σπάσει την κατάρα που την κυνηγάει από το 1990 και την θέλει να μην μπορεί να τερματίσει πρώτη στην Premier League.

Οι "reds" με τον Γιούρκεν Κλοπ στο «τιμόνι» τους έχουν παρουσιαστεί αρκετά πιο δυνατοί από άλλες χρονιές στις εγχώριες υποχρεώσεις τους και μετά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος αρκετοί ήταν αυτοί που μίλησαν ανοιχτά για το γεγονός ότι ήρθε η ώρα οι «κόκκινοι» του Λίβερπουλ να μπορέσουν να κάτσουν ξανά στον... θρόνο του πρωταθλητή.

Ωστόσο το πρωτάθλημα της Αγγλίας είναι ένα από τα δυσκολότερα του κόσμου και η διαφορά που είχε καταφέρει να πάρει η Λίβερπουλ από τη δεύτερη, Σίτι, πλέον έχει χαθεί και η ομάδα του Γκουαρδιόλα φιγουράρει στην πρώτη θέση ισοβαθμώντας με την Λίβερπουλ στους 65 πόντους.

Μια Λίβερπουλ που πλέον βρίσκεται ξανά με την πλάτη στον τοίχο αφού όπως αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά το... βάρος του πρωταθλητή τη δυσκολεύει αρκετά. Σήμερα, Κυριακή 24/2 οι παίκτες του Κλοπ καλούνται να πάρουν αποτέλεσμα μέσα στην έδρα του μεγαλύτερού τους αντιπάλου στην Αγγλία. Της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία όντας 14 βαθμούς πίσω από την κορυφή έχει ως μοναδικό στόχο να καταφέρει να πάρει μια από τις θέσεις που δίνουν εισιτήριο για το Champions League της επόμενης σεζόν (θυμίζουμε ότι στην Αγγλία οι τέσσερις πρώτοι κουνάνε το... σεντόνι, ενώ ο πέμπτος παίζει στο Europa League).

Η Γιουνάιτεντ λοιπόν είναι μια από τις ομάδες που μπορούν να κόψουν τον δρόμο της Λίβερπουλ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου και ο τεχνικός της ομάδας του Μάντσεστερ, «θα είναι ίσως το μοναδικό παιχνίδι της σύγχρονης ιστορίας μας που όλη η πόλη θα μας υποστηρίζει».

Όμως όπως πολύ σωστά πρόσθεσε ο Νορβηγός «Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε χάρη σε κανέναν, εκτός από τους εαυτούς μας». Η Γιουνάιτεντ λοιπόν πρώτα θα παίξει για τους στόχους της και την ιστορία της και μετά θα κοιτάξει ποιος από τους αντιπάλους της θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα.

Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι σήμερα, όλο το Μάντσεστερ θα είναι ντυμένο στα κόκκινα...