Απαντες «υποκλίνονται» στον Εμπαπέ!

Ο Κιλιάν Εμπαπέ εισήλθε στον χώρο του ποδοσφαίρου εντυπωσιακά και όπως όλα δείχνουν θα αφήσει το όνομα του με ανεξίτηλα γράμματα στην Ιστορία της «στρογγυλής θεάς».

Απαντες «υποκλίνονται» στον Εμπαπέ!

Στην αναμέτρηση με την Νιμ για το σαμπιονά, ο 20χρονος άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, «έσπασε το φράγμα» των 50 γκολ στο γαλλικό πρωτάθλημα, καθώς με τα δύο τέρματα που σημείωσε έφθασε στα 51.

Όπως είναι φυσικό, ο Εμπαπέ έχει κερδίσει την εκτίμηση των συμπαικτών του, όπως μαρτυρούν και τα λόγια του Μάρκο Βεράτι: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι΄ αυτόν. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι πολύ συγκροτημένος, κάτι που είναι πολύ δύσκολο όταν είσαι νέος. Δεν χάνει ποτέ κεφαλιά και πάντα προσπαθεί να σκοράρει. Στο πρώτο μέρος έχασε 2-3 ευκαιρίες, αλλά δεν απογοητεύθηκε και στο δεύτερο 45λεπτο, έβαλε δύο γκολ. Σε πνευματικό επίπεδο, δεν είναι 20 ετών και αυτός είναι ο λόγος που ξεπέρασε τα 50 τέρματα τόσο νωρίς».


Σε ανάλογο ύφος και ο Ερίκ Μαξίμ Τσούπο Μοτίνγκ: «Είναι εξαιρετικός. Και οφείλουμε να τον σεβόμαστε. Είναι ένας νέος παίκτης με πολύ ταλέντο. Ηδη συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων και έχει ένα μεγάλο μέλλον μπροστά του. πρέπει να συνεχίσει έτσι, είμαι πολύ χαρούμενος γι ΄αυτόν».

Όσον αφορά στον «τυχερό» προπονητής του Εμπαπέ, ο Τόμας Τούχελ, σχολίασε: «Σήμερα, έπρεπε να βάλει 4-5 γκολ. Διαθέτει αυτήν την εξαιρετική ποιότητα και παίζει σε μία πολύ καλή ομάδα. Εχουμε την δυνατότητα να δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες. Το θέλω και εξαρτάται από τον Κιλιάν και τον Ανχελ (σ.σ. Ντι Μαρία) να το κάνουν».

Παρά τα όσα σπουδαία έχει πετύχει, ο νεαρός Εμπαπέ εμφανίζεται προσγειωμένος και ταπεινός: «Κάποια ημέρα, θα υπάρξει κάποιος που θα κάνει καλύτερα πράγματα. Άρα, οφείλω να προσπαθώ πάντα για να πάω όσο πιο μακριά μπορώ, γιατί αργά ή γρήγορα, κάποιος θα με ξεπεράσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ