Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η κατάρα της φανέλας με το «7»

Πώς ένα νούμερο σε μια φανέλα μπορεί να έχει επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές στην καριέρα τους. Μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει βρεθεί ο άξιος αντικαταστατής για να φορέσει την εμφάνιση με το «7» στην πλάτη.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η κατάρα της φανέλας με το «7»

Το Νούμερο «7» στην φανέλα για την ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι βαριά κληρονομιά. Οι ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει την φανέλα με το ιστορικό νούμερο έχουν ταυτιστεί με την ομάδα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει παίκτες όπως τους Τζόρτζ Μπεστ, Μπράιαν Ρόμπσον, Έρικ Καντονά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Κριστιάνο Ρονάλντο;

Η ιστορία με το «7» ξεκίνησε την δεκαετία του '60 όταν ο μεγάλος Τζορτζ Μπεστ έκανε τα πάντα με την ομάδα της Γιουνάιτεντ οπού και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 1968 ενώ παράλληλα κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα βέβαια η καριέρα του τελείωσε άδοξα λόγω της κατάχρησης του αλκοόλ και την πέραση του στο ωραίο φύλο

Την δεκαετία του '80 ο θρυλικός αρχηγός Μπράιαν Ρόμπσον με την πλάτη στο «7» έδωσε μια άλλη αύρα στην Γιουνάιτεντ καθώς ήταν και ο αρχηγός της. Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής έζησε ένδοξες στιγμές κατέκτησε τρία κύπελλα (1983,1985,1990) και ένα πρωτάθλημα την σεζόν 1992-1993.

Τον Δεκέμβριο του 1992 ο Ερικ Καντονά έρχεται στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επιλέγει να φορέσει την φανέλα με το νούμερο που φόραγε ο Μπράιαν Ρόμπσον όλοι πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και ο Γάλλος σταρ της εποχής του διέψευσε όλους καθώς έγινε πρωταθλητής την ίδια χρονιά.

Το μεγάλο αστέρι της εποχής και της τάξης του 1992, Ντέιβιντ Μπέκαμ, μετά την αποχώρηση του Καντονά από την Γιουνάιτεντ το 1997, εκμεταλλεύτηκε ότι έμεινε κενό το νούμερο 7 και η συνέχεια είναι γνωστή. Kατέκτησε το Τρεμπλ το 1998-1999 ήταν ο άνθρωπος με τα κόρνερ του οποίου προήλθαν τα γκολ της ανατροπής. Τελικά, ο Μπέκαμ έγραψε ιστορία με τους κόκκινους διαβόλους κατακτώντας πολλούς τίτλους.

Ο επόμενος ποδοσφαιριστής με το Νούμερο «7» ήταν ο μεγάλος Κριστιάνο Ρονάλντο αν και εδώ υπάρχει μεγάλη συζήτηση, καθώς ο Ρονάλντο ήθελε να φορέσει το νούμερο 28 που φόραγε στην Σπόρτινγκ, όμως ο Σερ Άλεξ απαίτησε να πάρει το «7». Σαν να έβλεπε κάτι στον Πορτογάλο και μετά από λίγο καιρό δικαιώθηκε. Ο Κριστιάνο κατάφερε να κατακτήσει πρωταθλήματα, Champions League αλλά και σε προσωπικό επίπεδο να πάρει την Χρυσή Μπάλα και να γίνει ένας από τους κορυφαίους 2009. Αργότερα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο φεύγει για την Ρεάλ Μαδρίτης και η φανέλα με το «7» έμεινε ορφανή. Στην ομάδα εκείνη την εποχή βρισκόταν ο Μάικλ Όουεν, ο οποίος πήρε το «7», αλλά δεν ήταν ικανός να σηκώσει την κληρονομιά που είχε χτιστεί γύρω από την φανέλα αυτή.

Μετά το τέλος της εποχής του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον η φανέλα με το «7» είχε πολλούς διαδόχους, όπως τους Ντι Μαρία, Μέμφις Ντεπάι που δεν έπιασαν στην Μάντσεστερ, ωστόσο στις επόμενες ομάδες τους μετατράπηκαν πρωταγωνιστές. Πλέον τον τελευταίο χρόνο την φανέλα με το 7 την φοράει ο Αλέξις Σάντσες, αλλά ούτε και αυτός μπόρεσε να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες που δημιούργησε με την επιλογή του. Πολλοί πίστεψαν ότι θα ήταν εκείνος που θα ξαναθύμιζε τη «δύναμη» της συγκεκριμένης φανέλας, αλλά διαψεύστηκαν. Μήπως τελικά η εμφάνιση «7» έχει ένα είδος κατάρας;