Η «αντεπίθεση» του Ζαρντίμ στη Μονακό!

Οι Μονεγάσκοι, με την επιστροφή του Πορτογάλου στην τεχνική τους ηγεσία, μετρούν δύο νίκες στα τελευταία τους τρία παιχνίδια, όσες είχαν πανηγυρίσει σε 3,5 μήνες με τον Ανρί στον πάγκο...

Η «αντεπίθεση» του Ζαρντίμ στη Μονακό!

Νέος «άνεμος» πνέει πλέον στο «στρατόπεδο» της Μονακό με την επιστροφή του Λεονάρντο Ζαρντίμ στην τεχνική της ηγεσία. Έπειτα από μία μακρά περίοδο με τον Τιερί Ανρί στον πάγκο κατά την οποία ο γαλλικός σύλλογος απέτυχε να διαβεί το δρόμο των επιτυχιών και παρέμενε «κολλημένος» στη ζώνη του υποβιβασμού, πλέον με τον Πορτογάλο άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού επέστρεψε για τα καλά στα θετικά αποτελέσματα και τα χαμόγελα λάμπουν και πάλι στα πρόσωπα των Μονεγάσκων.

Από τη μέρα που ο Ζαρντίμ γύρισε στη θέση του, η ομάδα του Πριγκιπάτου παραμένει αήττητη στις αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι έχει ήδη πανηγυρίσει δύο νίκες στα τελευταία της τρία παιχνίδια στο θεσμό, όσες δηλαδή μέτρησε σε διάστημα 3,5 περίπου μηνών με τον Ανρί στο αντίστοιχο πόστο.

Το αποτέλεσμα; Να βρίσκεται πλέον εκτός ζώνης του υποβιβασμού στη Λιγκ 1 έπειτα από το πέρας 25 αγωνιστικών, που της έχει δώσει μία βαθιά «ανάσα» στην προσπάθεια που καταβάλει για παραμονή στα μεγάλα «σαλόνια» του γαλλικού πρωταθλήματος.

Η αρχή είχε γίνει στις αρχές του μηνός με το 2-1 επί της Τουλούζ στο «Λουί ΙΙ», στο πρώτο ματς της Μονακό στην κατηγορία έπειτα από την επιστροφή του Ζαρντίμ, ενώ το συγκεκριμένο αυτό τρίποντο ήταν παράλληλα και το πρώτο εντός έδρας των Μονεγάσκων την τρέχουσα σεζόν στην κατηγορία. Όπως αποδείχτηκε, βέβαια, η ομάδα του Πριγκιπάτου δεν έμεινε μόνο εκεί! Ακολούθησε η εκτός έδρας ισοπαλία με την Μονπελιέ, η οποία μάλιστα πέτυχε το 2-2 στο 91’ με τον Ντελόρ, ενώ το περασμένο Σάββατο ήρθε και το τρίποντο της Μονακό επί της Ναντ (1-0) στο «Λουί ΙΙ» που έβγαλε το σύλλογο από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Το πάθημα που έγινε μάθημα

Για να φτάσει η Μονακό σ’ αυτή την ανατροπή της κατάστασης σημαντικό ρόλο έπαιξαν μεταξύ άλλων και οι προσθήκες που έγιναν στο σύλλογο κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Το πάθημα του καλοκαιριού έγινε μάθημα για τη διοίκηση των Μονεγάσκων, που παραχώρησε πολλά από τα μεγάλα της «αστέρια» με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί το ρόστερ της.

Προς τιμήν της, μάλιστα, το παραδέχτηκε δημόσια και το αποτέλεσμα ήταν να πάρει δραστικά μέτρα έπειτα από την επιστροφή του Ζαρντίμ στον πάγκο.

Ο Πορτογάλος ήταν ξεκάθαρος όταν του έγινε η πρόταση να γυρίσει στο σύλλογο. Ήθελε άμεσα νέους ποδοσφαιριστές για να ενισχύσει το δυναμικό της ομάδας και φυσικά οι ιθύνοντες της Μονακό δεν έφεραν καμία αντίρρηση. Τις «πύλες» του «Λουί ΙΙ» πέρασαν συνολικά εννέα συνολικά ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και συνέβαλαν στην ανατροπή της αρνητικής πορείας του γαλλικού συλλόγου.

Παίκτες όπως ο αριστερός μπακ της Λιλ, Φοντέ Μπαλό-Τουρέ, που κόστισε 11 εκατομμύρια ευρώ, όπως επίσης ο έμπειρος στόπερ της Σάλκε, Νάλντο, αλλά και οι ποιοτικοί Άντριεν Σίλβα (Λέστερ), Γκέλσον Μάρτινς (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κάρλος Βινίσιους (Νάπολι) με τη μορφή δανεισμού. Νωρίτερα, ως γνωστόν, είχε φτάσει και ο Καταλανός μέσος Σεσκ Φάμπρεγκας από την Τσέλσι.

Ο Ζαρντίμ, λοιπόν, ένωσε τα «κομμάτια» και δημιούργησε ένα σύνολο παικτών που επανέφερε την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών, ενώ ενόψει της συνέχειας η Μονακό θα κληθεί να δώσει συνέχεια στην καλή αγωνιστικής της πορεία ώστε να επιτύχει τον στόχο της και να κρατηθεί στα μεγάλα «σαλόνια». Για το φινάλε της τρέχουσας περιόδου απομένουν πλέον 13 αγωνιστικές, οι οποίες και θα κρίνουν το μέλλον των Μονεγάσκων στη διοργάνωση.