Βαλβέρδε: Έτοιμος να προσπεράσει τον Γκουαρντιόλα

Ο Ερνέστο Βαλβέρβε θέλει δύο ματς ακόμα για να καταρρίψει το ρεκόρ του Πεπ Γκουρντιόλα από τη σεζόν 2010-11 στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. 

Βαλβέρδε: Έτοιμος να προσπεράσει τον Γκουαρντιόλα

Ο Έρνεστο Βαλβέρβε ανέλαβε το καλοκαίρι την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, διαδεχόμενος του Λουίς Ενρίκε. Η καλή του πορεία του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο συνέβαλε σημαντικά στην απόφαση των ιθυνόντων της καταλανικής ομάδας.

Η μέχρι τώρα παρουσία του στον πάγκο των "μπλαουγκράνα" δικαιώνει απόλυτα την επιλογή τους: Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League, ενώ διεκδικεί και το Copa del Rey με αντίπαλο την Σεβίλλη.

Παράλληλα, ο "τσινγκούρι" οδηγεί την Μπαρτσελόνα αήττητη στη La Liga με απολογισμό 23 νικών και 6 ισοπαλιών σε 29 παιχνίδια. Αν η καταλανική ομάδα παραμείνει αήττητη για ακόμα δύο εκτός έδρας παιχνίδια, τότε ο Βαλβέδρε θα καταρρίψει το ρεκόρ του προκατόχου του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Πιο συγκεκριμένα, την σεζόν 2010-11, η όμαδα του Πεπ σημείωσε 16 σερί εκτός έδρας αγώνες χωρίς να γνωρίσει την ήττα. Τότε, το εντυπωσιακό σερί των "μπλαουγκράνα" σταμάτησε με τη Σοθιεδάδ να επικρατεί 2-1.

Την προσεχή αγωνιστική η Μπαρτσελόνα θα ταξιδέψει στη Σεβίλλη, ενώ η επόμενη εκτός έδρας αναμέτρηση είναι κόντρα στη Θέλτα.