Ο κατάλληλος άνθρωπος στην σωστή θέση

Ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι ο αναμορφωτής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφού χάρη σε εκείνον μπορεί να ελπίζει και να ονειρεύεται  ξανά κάτι καλό μετά την Φέργκιουσον εποχή.

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην σωστή θέση

Ήταν 18 Δεκεμβρίου του 2018 όταν ανακοινώθηκε η απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο μετά το ματς με την Λίβερπούλ οπού ηττήθηκε με 3-1. Οι φίλοι της ομάδας δεν άντεχαν άλλο να βλέπουν αυτό το θέαμα που παρουσίαζε ο Πορτογάλος στο χορτάρι. Τα αστέρια της ομάδας είχαν κόντρα μαζί του (βλ. Πογκμπά) άλλοι δεν είχαν αξιοποιηθεί όπως έπρεπε ειδικά οι νέοι παίκτες Ράσφορντ και Λίνγκαρντ ενώ ο Special One κατά την διάρκεια της θητείας του οι μεταγραφές που έκανε ήταν δαπανηρές και άστοχες τις περισσότερες φορές.

Όμως την επόμενη μέρα της απόλυσης του Μουρίνιο η Μάντσεστερ ανακοίνωσε τον Νορβηγό Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Όλοι σάστισαν όταν άκουσα το όνομα του ως υπηρεσιακός προπονητής της Γιουνάιτεντ . Ο κόσμος φιλοδοξούσε στον ερχομό του τρεις φορές πρωταθλητή Τσαμπιονς Λιγκ με την Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος ήταν ελεύθερος από το καλοκαίρι. Όμως οι διοικούντες των «κόκκινων διαβόλων» πήραν ένα παιδί από τα φυτώρια της ομάδας οποίος υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές με αποκορύφωμα το Τσάμπιονς Λιγκ του 1999 όπου με δικό του γκολ χάρισε το τρόπαιο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πάμε όμως στο 2019 ο Σόλσκιερ ξεκίνησε την θητεία του εντυπωσιακά με νίκη επί της Κάρντιφ με 1-5 και εκεί άρχισαν όλα με την Γιουνάιτεντ να παίζει ένα ποδόσφαιρο ελκυστικό και προσιτό με pressing σε όλο το γήπεδο οι παίκτες παίζουν για τον προπονητή τους όσο και άσχημο και αν ακούγεται αν ένας προπονητής δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και σεβασμό στους παίκτες τότε γίνεται το κόκκινο πανί και αυτό ήταν το μεγάλο στοίχημα του Σόλσκιερ που μέχρι τώρα το έχει κερδίσει.Έδωσε κίνητρο στους παίκτες του και εκείνοι με την σειρά τους παίζουν ένα ποδόσφαιρο που όλος ο κόσμος μιλάει για αυτούς.

Βέβαια, χάρη σε εκείνον ο Πολ Πογκμπα έγινε ο παίκτης που όλοι θυμόμαστε ο Γάλλος έχει αναγεννηθεί με τον Νορβηγό και μαζί με τους Ράσφορντ , Μαρσιάλ , Λίνγκαρντ και Ντε Χέα είναι άνθρωποι κλειδιά για την πορεία της Μάντσεστερ.

Η Γιούναιτεντ πλέον είναι στην 4η θέση στο πρωτάθλημα και στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ όπου εχθές ηττήθηκε για πρώτη φόρα από την μέρα που ανέλαβε ο Σόλσκιερ από μία καλύτερη ομάδα που έχει ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης παρότι έλειπαν Νεϊμάρ και Καβάνι το παιδί θαύμα Κιλιάν Εμπαμπέ ήταν εκεί και μαζί με τον Ντί Μαρία έβαλαν τα θεμέλια της πρόκρισης για τους «8» της διοργάνωσης , από την μεριά της η Μάντσεστερ έδειξε λίγο νωχελική η άμυνα της Παρί είχε κλειδώσει τον Λίνγκαρντ και τον Ράσφορντ και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Μαρσιάλ δεν βρήκε χώρο επιθετικά.

Πλέον η ομάδα του Σόλσκιερ έχει ένα δύσκολο πρόγραμμα καθώς αντιμετωπίζει την Τσέλσι για το Κύπελλο την Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα και την Παρί στον επαναληπτικό για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ματς φωτιά για τους «κόκκινους διαβόλους» που με τον Νορβηγό στον πάγκο μπορούν να ονειρεύονται ξανά μεγάλες νίκες μην ξεχνάμε τις νίκες μέσα στο Γουέμπλεϊ επί της Τότεναμ και στο Έμιρεϊτς εναντίον της Άρσεναλ.

Ο «δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο» έχει φέρει την αλλαγή στο Μάντσεστερ και όπως λέει ο τίτλος του κειμένου είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην σωστή θέση.