Παγκόσμια θλίψη για τον Εμιλιάνο Σάλα (pics)

Ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός κόσμος είναι συγκλονισμένος από τα νέα της ανεύρεσης της σορού του Εμιλιάνο Σάλα.

Παγκόσμια θλίψη για τον Εμιλιάνο Σάλα (pics)

Τα χειρότερα επιβεβαιώθηκαν και κάθε ελπίδα τελείωσε. Η αστυνομία της κομητείας Ντόρσετ (νοτιοδυτική Αγγλία) ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι το πτώμα που ανασύρθηκε από το κουφάρι μικρού αεροσκάφους το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από το στενό της Μάγχης την 21η Ιανουαρίου ήταν αυτό του αργεντινού ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα.

Μόλις η αστυνομία επιβεβαίωσε την δυσάρεστη είδηση, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν με μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένεια του Αργεντινού ποδοσφαιριστή. Η διοίκηση της Ναντ, στην οποία αγωνιζόταν ο εκλιπών ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τη φανέλα με το νούμερο 9, την οποία φορούσε ο Σάλα. ενώ ενός λεπτού σιγής για τον Εμιλιάνο Σάλα θα τηρηθεί στην Ligue 1

Ο Πρόεδρος της χώρας, Μαουρίτσιο Μάκρι, έγραψε στο twitter: «Τι θλιβερή είδηση. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες, τους φίλους και τους συναδέλφους του Εμιλιάνο Σάλα αυτή τη τόσο σκληρή στιγμή. Είμαστε μαζί σας».



Από τις πρώτες αναρτήσεις, αυτή της Ιντεπεντιέντε, της οποίας ο Σάλα ήταν υποστηρικτής: «Για πάντα Εμιλιάνο. Είμαστε δίπλα στην οικογένειά του και τους αγαπημένους του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».



Στην συνέχεια, τόσο η AFA όσο και ο πρόεδρός της, Κλαούντιο Τάπια, θέλησαν να εκφράσουν την υποστήριξή τους: «Μετά την επιβεβαίωση, στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους αγαπημένους του», ανάερε η AFA. «Αισθανόμαστε μια βαθιά θλίψη για τον Εμιλιάνο. Συμπάσχουμε και είμαστε δίπλα στην οικογένεια», ανέφερε ο Τάπια.



Η Κάρντιφ, ομάδα που ο Σάλα έπρεπε να ξεκινήσει την νέα διαδρομή στην καριέρα του, στις 22 Ιανουαρίου έγραψε: «Προσφέρουμε την πιο ειλικρινή συμπάθεια και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Εμιλιάνο. Αυτός και ο Ντέιβιντ θα παραμείνουν για πάντα στις σκέψεις μας».



Η FIFA: «Η αστυνομία του Ντόρσετ επιβεβαίωσε ότι το σώμα που ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του αεροπλάνου είναι του Εμιλιανο Σάλα. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του».

Μηνύμα στο twitter έγραψαν επίσης η Μπόκα Τζούνιορς («Για πάντα Εμιλιάνο»), ο Κιλιάν Εμπαπέ (που είχε χρηματοδοτήσει μέρος των ερευνών), ο Αλεξ Βέρνερ («Τα όνειρά σου ήταν εκατομμύρια. Είχες πάθος να φτάσεις στην κορυφή. Τα συλλυπητήριά μου προς την οικογένεια και τους φίλους»), η Μπαρτσελόνα («Αναπαύσου εν ειρήνη»), η Ροζάριο Σεντράλ, ο Τεόφιλο Γκουτιέρες, ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα («Τι θλίψη, τα χειρότερα νέα. Τα συλλυπητήριά μου προς τους συγγενείς και τους αγαπημένους του Εμιλιάνο Σάλα»), η Σεβίλη, η Λανούς, η Βαλένθια, η Μπελγκράνο, η εθνική Γερμανίας («Αναπαύσου εν ειρήνη, Εμιλιάνο Σάλα. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του»), η Σαν Λορέντσο, η Αρσεναλ («Τα βαθύτατα συλλυπητήρια για την οικογένεια και τους φίλους σας, οι σκέψεις μας είναι μαζί σας...»), Μαρσέιγ, και άλλες ομάδες και άνθρωποι του ποδοσφαίρου.