Ύποπτος για ντόπινγκ και ο Νόιερ

Ο τερματοφύλακας της Μπάγερν σε δηλώσεις του αποκάλυψε τη θεράπεια που υποβλήθηκε για να γυρίσει στην αγωνιστική δράση με τον γερμανικό οργανισμό αντιντόπινγκ να τον υποβάλλει άμεσα σε έλεγχο.

Ύποπτος για ντόπινγκ και ο Νόιερ

Πρόβλημα από το πουθενά προέκυψε για τον Μάνουελ Νόιερ. Ο τερματοφύλακας της Μπάγερν τραυματίστηκε στο γόνατο του αριστερού ποδιού τον Σεπτέμβριο του 2017 και υποβλήθηκε σε επέμβαση, καταφέρνοντας να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.

Την Τρίτη 27/3 επέστρεψε στις προπονήσεις πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

Το επίσημο κανάλι της Μπάγερν φιλοξένησε τις δηλώσεις του 32χρονου τερματοφύλακα ο οποίος περιέγραψε την θεραπεία του ως εξής: "Δεν ήταν μία θεραπεία αίματος, αλλά μία θεραπεία βλαστικών κυττάρων, τα οποία λαμβάνονται από τον μυελό των οστών και στη συνέχεια εκχυλίζονται στο κόκαλο".

Η αντίδραση του NADA ήταν άμεση. Ο Γερμανικός Οργανισμός Αντιντόπινγκ λίγες ώρες μετά τις συγκεκριμένες δηλώσεις επισκέφτηκε τον Νόιερ στο σπίτι του, όπου τον υπέβαλε σε έλεγχο. Τα αποτελέσματα δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα. O NADA επιβεβαίωσε το συμβάν, χωρίς περαιτέρω σχόλια και επεξηγήσεις.

Τα αποτελέσματα φυσικά αναμένονται από την ποδοσφαιρική κοινότητα με μεγάλο ενδιαφέρον. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεραπεία με βλαστοκύτταρα δεν αντιτίθεται στους κανονισμούς περί αντιντόπινγκ.