Γυναίκες ζητάνε τα ίδια πριμ με τους άνδρες στο FA Cup

Με σχετική επιστολή στην Αγγλική Ομοσπονδία η ομάδα Lewes FC ζητάει να δίνονται παρόμοια  λεφτά όπως συμβαίνει στους άνδρες.

Γυναίκες ζητάνε τα ίδια πριμ με τους άνδρες στο FA Cup

Το χρηματικό έπαθλο του FA Cup για τις γυναικείες ομάδες φέτος είναι λιγότερο από το ένα τοις εκατό των 30,25 εκατομμυρίων λιρών που δίνονται για τους άνδρες και η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) , είναι ανάγκη να γεφυρώσει αυτό το χάσμα, δήλωσε η Lewes FC, με σχετική της επιστολή.

Πρόκειται για μία ομάδα από το Ανατολικό Σάσεξ, που το 2017 έγινε ο πρώτος σύλλογος με ίσους προϋπολογισμούς για άντρες και γυναίκες.

«Εάν είμαστε όλοι πραγματικά σοβαροί, διαπιστώνοντας την ταχεία αύξηση της θετικής αλλαγής στο παιχνίδι των γυναικών τότε το ταμείο του FA Cup πρέπει να κινηθεί ανάλογα», ανέφερε η ομάδα που είναι ένατη στην δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας.

Ο σύλλογος επεσήμανε ότι η νικήτρια ομάδα στις γυναίκες στο FA Cup συγκεντρώνει 25.000 λίρες ενώ οι άντρες 3.6 εκατομμύρια λίρες.

Πρόσθεσε ότι το συνολικό βραβείο για τον αποκλεισμό των ομάδων ανδρών στους δύο πρώτους γύρους (291.600 λίρες) είναι μεγαλύτερο από αυτό που καταβάλλεται σε όλες τις ομάδες που κέρδισαν στο Κύπελλο γυναικών, στην διαδρομή μέχρι να φτάσουν στον τελικό (252.350 λίρες).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ