Επίσημο: Επέστρεψε στη Μονακό ο Ζαρντίμ

Ο Πορτογάλος τεχνικός επέστρεψε στη Μονακό έπειτα από 3,5 μήνες που είχαν χωρίσει οι δρόμοι τους.

Επίσημο: Επέστρεψε στη Μονακό ο Ζαρντίμ

Η Μονακό τελικά απομάκρυνε οριστικά από τον πάγκο της τον Τιερί Ανρί και παρέδωσε ξανά το τιμόνι της ομάδας στον Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Οι Μονεγάσκοι ανακοίνωσαν την επανέναρξη της συνεργασίας τους με τον προπονητή που οδήγησε το κλαμπ στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος το 2017, κάτι που συνέβη έπειτα από 17 χρόνια.

Ο Ζαρντίμ θα ξεκινήσει τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του συλλόγου από την Κυριακή 27/01, ενώ στο «τιμόνι» της ομάδας για την αυριανή αναμέτρηση με τη Ντιζόν θα είναι ο Φρανκ Πασί ο οποίος είχε αναλάβει χρέη προσωρινού τεχνικού μετά την απομάκρυνση του Ανρί.

Να σημειωθεί ότι την επιστροφή του Ζαρντίμ είχαν προαναγγείλει τα ΜΜΕ της Γαλλίας από το πρωί της Παρασκευής 25/1

Την ανακοίνωση της πρόσληψης ακολούθησε μια δήλωση του αντιπροέδρου του συλλόγου, Βάντιμ Βασιλίεφ:

«Ο σύλλογός μας διανύει μια κρίσιμη περίοδο και είμαι έτοιμος να αναλάβω προσωπικά την ευθύνη. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προχωρήσαμε σε αρκετές πωλήσεις ποδοσφαιριστών και παρά τις προσθήκες που κάναμε, έγιναν λάη όσον αφορά την αντικατάσταση κάποιων βασικών μας ποδοσφαιριστών. Αυτό δεν μας επέτρεψε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, ενώ η απόφαση να απολύσουμε τον κ. Ζαρντίμ, ήταν επίσης επιπόλαιη.

Η πρώτη θητεία του κ. Ζαρντίμ στον σύλλογο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του συλλόγου και απόψε συνειδητοποιήσαμε ότι η θητεία του στην ομάδα μας δεν είχε τελειώσει όπως του άρμοζε. Θα έπρεπε να του έχουμε δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσει το έργο του.

Ο τιερί Ανρί είναι ένας θρύλος του ποδοσφαίρου όμως κάποιες δυσμενείς καταστάσεις όπως οι πολλοί τραυματισμοί παικτών μας τον εμπόδισε από το να μπορέσει να αντιμετωπίσει άμεσα τν αγωνιστική μας κρίση. Θέλω να τον ευχαριστήσω που δέχτηκε την πρόκληση να αναλάβει τον πάγκο μας και να οδηγήσει την ομάδα μας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Ωστόσο, από τη δική μας πλευρά δεν έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεται ώστε να υλοποιήσει τις ιδέες του.

Για αυτό και πήραμε την απόφαση να τερματίσουμε τη συνεργασία μας μαζί του. Πήραμε την πρωτοβουλία και απευθυνθήκαμε στον κ. Ζαρντίμ ώστε να επιστρέψει σε εμάς, αφού ήταν ήδη επιτυχημένος στο έργο του στα τέσσερα χρόνια που δούλεψε στη Μονακό. Υπογράψαμε μαζί του για ακόμα 2.5 έτη.

Έχοντας λάβει υπ' όψιν μας τα λάθη του καλοκαιριού στις μεταγραφές, τον χειμώνα δουλέψαμε ώστε να ενισχύσουμε την ομάδα. Όπως ήδη ξέρετε νέοι παίκτες ήρθαν για να μας ενισχύσουν και να πετύχουμε τους στόχους μας, ενώ πρέπει να πω ότι η μεταγραφική περίοδος ακόμα δεν έχει τελειώσει και πάντα υπάρχουν περιθώρια για νέες προσθήκες.

Ελπίζουμε ότι δεν είναι πολύ αργά ώστε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Ελπίζουμε ότι οι παίκτες μας θα ανακτήσουν τη δυναμική του συλλόγου και ότι σε συνεργασία με τον Ζαρντίμ θα μπορέσουν να βγάλουν τη Μονακό από την αγωνιστική κρίση που διανύει».