Μαρσέιγ: Απειλείται με αποκλεισμό από το Europa League λόγω χρεών

Οι Μασσαλοί εξασφάλισαν στο γήπεδο τη συμμετοχή τους στη League Phase της διοργάνωσης, όμως η ευρωπαϊκή τους παρουσία για την επόμενη σεζόν βρίσκεται στον αέρα εξαιτίας της δεινής οικονομικής τους κατάστασης.

Μαρσέιγ: Απειλείται με αποκλεισμό από το Europa League λόγω χρεών

Όπως αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα «Equipe», η UEFA έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση για την Τρίτη (2/6), με αποκλειστικό θέμα το περίπλοκο οικονομικό status του γαλλικού συλλόγου.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία βλέπει τα οικονομικά μεγέθη της ομάδας να επιδεινώνονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, γεγονός που μπορεί να επιφέρει εξαιρετικά βαριές κυρώσεις.

Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, αφού το 2022 η Μαρσέιγ είχε υπογράψει σύμφωνο διακανονισμού με την UEFA, δεχόμενη ένα ήπιο πρόστιμο δύο εκατομμυρίων ευρώ με την υποχρέωση να εξορθολογίσει τα οικονομικά της. Ωστόσο, απέτυχε παταγωδώς. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της γαλλικής ελεγκτικής αρχής (DNCG), τα καθαρά χρέη του κλαμπ έχουν εκτοξευθεί στα 157 εκατομμύρια ευρώ κατά την τελευταία τριετία.

Η υπερασπιστική γραμμή της Μαρσέιγ αναμένεται να βασιστεί στην γενικότερη κρίση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που πλήττει τη Ligue 1. Παρόλα αυτά, ο τελευταίος λόγος ανήκει στην UEFA, η οποία, αν δεν πειστεί, είναι έτοιμη να την αποβάλει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110