H Serie A βγαίνει από τη χειμερία νάρκη

Με την Γιουβέντους να κυνηγά τον όγδοο διαδοχικό τίτλο της Serie A, ο ρατσισμός, το VAR και η μάχη για ένα εισιτήριο στο επόμενο Champions League, είναι πιθανό να προκαλέσουν ...εκρήξεις στο δεύτερο μισό του ιταλικού πρωταθλήματος.

H Serie A βγαίνει από τη χειμερία νάρκη

Η Serie A συνεχίζει μετά τη χειμερινή διακοπή, με την αήττητη Γιουβέντους εννέα βαθμούς από την δεύτερη Νάπολι, να έχει μια πρώιμη ευκαιρία να αυξήσει ακόμη περισσότερο το προβάδισμα.

Η Γιουβέντους, που έχει κατακτήσει 53 πόντους από τους ...διαθέσιμους 57, στο πρώτο μισό της σεζόν, φιλοξενεί την Κιέβο τη Δευτέρα, ενώ η Νάπολι (44 βαθμοί) έχει πολύ πιο δύσκολο έργο, αφού υποδέχεται την -4η- Λάτσιο την Κυριακή.

Είναι ένα σημάδι της κυριαρχίας της Γιουβέντους, ότι η Νάπολι θα μπορούσε να τερματίσει κοντά στο ρεκόρ των 91 βαθμών, αλλά πολύ μακριά από την ομάδα του Τορίνο.

Η Ίντερ παίζει στο σπίτι της με την Σασουόλο το Σάββατο, αισθάνεται άνετη στην τρίτη θέση (39) με ένα μαξιλάρι επτά βαθμών πάνω από τη Λάτσιο (32) που βρίσκεται στην τέταρτη και τελευταία θέση του Champions League.

Ωστόσο, μόνο επτά βαθμοί χωρίζουν την Λάτσιο από την Πάρμα που είναι 12η, έχοντας ανάμεσά τους, Μίλαν Ρόμα, Σαμπντόρια, Αταλάντα, Τορίνο, Φιορεντίνα και Σασουόλο.

Το πρώτο μισό της σεζόν τελείωσε εν μέσω συζήτησης για τη χρήση του VAR και περισσότερο για τον ρατσισμό στα ιταλικά γήπεδα, δύο θέματα που είναι απίθανο να εξαφανιστούν.

Ο αγώνας της Ίντερ με την Σασουόλο θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, καθώς ολοκληρώνεται η ποινή δύο αγωνιστικών, εξαιτίας της ρατσιστικής συμπεριφοράς οπαδών της κατά του Σενεγαλέζου αμυντικού της Νάπολι, Κουλιμπαλί, στο San Siro την Boxing Day.

Ο επικεφαλής της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Γκαμπριέλε Γκραβίνα, είπε ότι η Ιταλία θα ακολουθήσει τώρα τις κατευθυντήριες γραμμές της FIFA σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Το VAR παραμένει επίσης αμφισβητήσιμο, με προπονητές και παράγοντες των ομάδων να παραπονούνται ότι χρησιμοποιείται πολύ συχνά ή σε άλλες περιπτώσεις καθόλου.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:


Σάββατο 19 Ιανουαρίου

Ρόμα-Τορίνο
Ουντινέζε-Πάρμα
Ίντερ-Σασουόλο

Κυριακή 20 Ιανουαρίου

Φροζινόνε-Αταλάντα
ΣΠΑΛ-Μπολόνια
Φιορεντίνα-Σαμπντόρια
Κάλιαρι-Εμπολι
Νάπολι-Λάτσιο

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου

Τζένοα-Μίλαν
Γιουβέντους-Κιέβο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες)


Γιουβέντους 53
Νάπολι 44
Ίντερ 39
Λάτσιο 32
Μίλαν 31
Ρόμα 30
Σαμπντόρια 29
Αταλάντα 28
Τορίνο 27
Φιορεντίνα 26
Σασουόλο 25
Πάρμα 25
Κάλιαρι 20
Τζένοα 20
Ουντινέζε 18
ΣΠΑΛ 17
Έμπολι 16
Μπολόνια 13
Φροζινόνε 10
Κιέβο 8

* Από την Κιέβο έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.