Ο «τυφώνας» που χτύπησε την Τότεναμ και η ΝΑΣΑ

Η σημασία της απουσίας του τραυματία Χάρι Κέιν για τα «σπιρούνια» και η επιστράτευση της τεχνολογίας για να γυρίσει γρηγορότερα στη δράση ο Άγγλος επιθετικός

Ο «τυφώνας» που χτύπησε την Τότεναμ και η ΝΑΣΑ

Τώρα… αρχίζουν τα δύσκολα για την Τότεναμ! Όσο κι αν προσπάθησε ο προπονητής της ομάδας, Μαουρίτσιο Ποκετίνο, να διατηρήσει την ψυχραιμία του αναφορικά με τον τραυματισμό του Χάρι Κέιν (στην ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η εξέλιξη αυτή θα δώσει την ευκαιρία σε άλλους παίκτες να δείξουν την ποιότητά τους και να καλύψουν το κενό στην κορυφή της επίθεσης, επί της ουσίας ο «πονοκέφαλος» για τον 46χρονο Αργεντινό τεχνικό ήταν αρκετά ισχυρός!

Τι χάνουν τα «σπιρούνια» με την απουσία του Άγγλου φορ ως τον Μάρτη, εξαιτίας του προβλήματός του στον αριστερό του αστράγαλο; Έναν επιθετικό που την τρέχουσα περίοδο στην Πρέμιερ Λιγκ είχε συμμετοχή σε 18 γκολ της ομάδας του, με 14 δικά του και 4 «ασίστ» σε συμπαίκτες του, όπως επίσης τον ποδοσφαιριστή που από τη μέρα που ο Ποκετίνο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Τότεναμ (το 2014) έχει σημειώσει 119 τέρματα από τα συνολικά 333 των λονδρέζων στην κατηγορία, αλλά και τον παίκτη με τις περισσότερες συμμετοχές (38) στο πρωτάθλημα μέσα στο 2018 σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο στο σύλλογο! Μία… μηχανή των γκολ, που στα 25 του κιόλας χρόνια βρίσκεται στην τέταρτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της Τότεναμ με 160 τέρματα.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε στο χειρότερο σημείο για τους Λονδρέζους στη σεζόν, καθώς, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα «σπιρούνια» θα κληθούν να πορευτούν μέχρι το Μάρτη δίχως τον πρώτο τους σκόρερ και να πάρουν τα θετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια που καταβάλουν για την επίτευξη των στόχων τους. Πρώτα απ’ όλα στο πρωτάθλημα, που βρίσκονται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και συνεχίζουν τη μάχη τόσο για τη διεκδίκηση του τίτλου στην κατηγορία αλλά και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, ενώ σ’ αυτό το διάστημα θα έχουν μεταξύ άλλων να δώσουν και τα τοπικά ντέρμπι με Τσέλσι και Άρσεναλ.

Παράλληλα, θα βρουν μπροστά τους τη ρεβάνς με την Τσέλσι στις 24 του μηνός στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας, όταν θα κληθούν να υπερασπιστούν το υπέρ τους 1-0 από το πρώτο παιχνίδι στο «Γουέμπλεϊ», αλλά και το εκτός έδρας παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας τρεις ημέρες αργότερα όπου διακυβεύεται μία θέση στους «16» του Κυπέλλου. Όσο για την Ευρώπη; Ο Κέιν θα μείνει εκτός και από τα δύο ματς της Τότεναμ με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο διάδρομος της ΝΑΣΑ και η μάχη με το χρόνο

Την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε την γνωρίζουν καλά στην Τότεναμ και για το λόγο αυτό έχουν επιστρατεύσει κάθε μέσο στην προσπάθειά τους να επαναφέρουν γρηγορότερα τον Κέιν στην αγωνιστική δράση. Έπειτα από ένα διάστημα κατά το οποίο ο Άγγλος επιθετικός θα κυκλοφορεί αναγκαστικά με τις πατερίτσες, στη συνέχεια θα μπει σιγά-σιγά σε πρόγραμμα ενδυνάμωσης όπου μεταξύ άλλων θα χρησιμοποιήσει κι έναν διάδρομο αξίας 36 χιλιάδων στερλινών που έχει κατασκευάσει η NASA για τους αστροναύτες, που θα είναι σαν να τρέχει στο... φεγγάρι!

Ουσιαστικά, το κάτω μέρος του σώματος είναι κλεισμένο σε ένα κουβούκλιο, στο οποίο ο παίκτης θα τρέχει με τη λιγότερη δυνατή πίεση να ασκείται στα οστά του και θα χρησιμοποιεί μόνο το 20% του σωματικού βάρους. Στο παρελθόν αρκετοί ποδοσφαιριστές είχαν χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο διάδρομο στην προσπάθειά τους να επανέλθουν γρηγορότερα στους αγωνιστικούς χώρους. Παίκτες όπως ο Πολ Πογκμπά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σέρχιο Αγκουέρο της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και ο Γκάρεθ Μπέιλ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αν θα έχει τα ίδια τα ίδια θετικά αποτελέσματα και για τον επιθετικό της Τότεναμ κι αν θα καταφέρει να επιστρέψει νωρίτερα στα γήπεδα θα φανεί στην πορεία. Μέχρι να γυρίσει πάντως ο Άγγλος φορ, ο Ποτσετίνο θα χρειαστεί να ανακατέψει καλά… την τράπουλα και να βρει λύσεις από το ρόστερ για να φτάσει η ομάδα στα γκολ, ενώ η απουσία του Κέιν ενδεχομένως και να αποβεί τελικά κομβική στη προσπάθεια των λονδρέζων την τρέχουσα περίοδο. Όπως ξεκαθάρισε πάντως ο Αργεντινός τεχνικός, δεν θα υπάρξει ενίσχυση το Γενάρη για τη συγκεκριμένη θέση.