Η νέα γενιά της Bundesliga

Ο Μάνος Σταραμόπουλος διαβάζει το δημοσίευμα της «Corriere dello Sport» το οποίο παρουσιάζει τα νέα αστέρια που αγωνίζονται στην Μπουντεσλίγκα , ανάμεσά τους Παναγιώτης Ρέτσος , ο Σάντσο, ο Χάβερτς κ.ά που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης.

Η νέα γενιά της Bundesliga

Η αθλητική εφημερίδα της Ιταλίας, Corriere dello Sport, που έχει έδρα την Ρώμη, στην έκδοση της 9ης Ιανουαρίου έχει μεγάλο θέμα για τα νέα αστέρια που αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία του Γερμανικού ποδοσφαίρου και αποτελούν τα «μήλα της έριδας» των κορυφαίων συλλόγων του κόσμου.

Τα νέα αυτά ταλέντα είναι 11 τον αριθμό. Τρεις Γερμανοί (Φρίχτελ, Μάιερ, Χάβερτς), 3 Γάλλοι (Ουπαμεκανό, Κονατέ,Κουιζάνς), 1 Έλληνας ο Παναγιώτης Ρέτσος, 1 Καναδός (Ντέιβις), 1 Αγγλος (Σάντσο),1 Σουηδός (Ισακ) κι ένας Αμερικανός, Σέρτζεντ). Τα «μωρά» αυτά έχουν δεν έχουν συμπληρώσει το 20 έτος της ηλικίας τους.

Η ιταλική εφημερίδα δημιούργησε και μία 11άδα με σύστημα 3-4-3

Πρώτα- πρώτα ο 19χρονος τερματοφύλακας, Φρίχτελ ο οποίος ανήκει στην Μπάγερν Μονάχου η αξία του αυτή τη στιγμή στο διεθνές χρηματιστήριο φτάνει το 1 εκ.ευρώ, γιατί δεν είναι ο βασικός των Βαυαρών αλλά το μέλλον..

Στην άμυνα δεξιός στόπερ είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος της Μπάγερ Λεβερκούζεν ο οποίος είναι 20 χρονών και η αξία του ανέρχεται στα 20 εκ.ευρώ. Ο νεαρός διεθνής Έλληνας που παραμένει τραυματίας, μόλις γυρίσει στην αγωνιστική δράση, θα προσπαθήσει να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο ώστε στο προσεχές μέλλον να κυνηγήσει μία ακόμη πιο σημαντική μεταγραφή. Κεντρικός στόπερ είναι ο Γάλλος, Ουπαμεκανό της Λειψίας, 19 χρονών ο οποίος κοστολογείται στα 30 εκ.ευρώ. Αριστερός στόπερ ο συμπατριώτης και συμπαίκτης του, Κονατέ 19 ετών που η αξία του φτάνει τα 15 εκ.ευρώ.

Στην μεσαία γραμμή ξεκινώντας από δεξιά βρίσκουμε τον Καναδό, Ντέιβις της Μπάγερν Μονάχου, 18 των που κοστίζει 10 εκ. ευρώ. Δίπλα του είναι ο Γάλλος, Κουιζάνς της Μένχενγκλάντμπαχ (18 χρονών με 6,5 εκ.ευρώ). Μαζί του είναι ο Γερμανός, Μάιερ (19 χρ.) της Χέρτα Βερολίνου που κοστολογείται στα 15 εκ ευρώ. Αριστερά υπάρχει ο 19χρονος Χάβερτς της Μπάγερ Λεβερκούζεν, ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα που υπάρχουν σήμερα στο Γερμανικό ποδόσφαιρο, που κοστολογείται στα 65 εκ. ευρώ και ήδη αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Μπάγερν Μονάχου.

Στην επίθεση βρίσκουμε από δεξιά τον Άγγλο, Τζέισον Σάντσον της Μπορούσια Ντόρτμουντ ο οποίος είναι το ανερχόμενο ταλέντο όχι μόνο της ομάδας του αλλά και της χώρας του και ποντάρει πολλά πάνω του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, ο οποίος στα 18 του χρόνια κοστολογείται στα 70 εκ.ευρώ. Σέντερ φορ είναι ο Σουηδός, Ισακ επίσης της Μπορούσια Ντόρτμουντ (18χρ) με 6.5 εκ. ευρώ χρηματιστηριακή αξία και αριστερά ο Αμερικανός, Σάρτζεντ (18 χρ) της Βέρντερ Βρέμης που η αξία του ανέρχεται στα 3 εκ.ευρώ.

Μάνος Σταραμόπουλος

Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball.com