Οι 9+1 διασημότεροι παίκτες που έχουν αγωνιστεί στα γήπεδα του MLS (vid)

Ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς ανήκει πλέον στους Λός Άντζελες Γκάλαξι  και το fosonline.gr κάνει αφιέρωμα στους καλύτερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο αμερικανικό πρωτάθλημα μέχρι σήμερα με 9+1 bonus επιλογές.

Οι 9+1 διασημότεροι παίκτες που έχουν αγωνιστεί στα γήπεδα του MLS (vid)

(H σειρά στην αρίθμηση είναι τυχαία.)

1.Ντέιβιντ Μπέκαμ

Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής, τον Ιανουάριο του 2007 μετά από μία κακή σεζόν με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, αποφάσισε να πάρει μεταγραφή στους Γκάλαξι του Λος Άντζελες. Σε 98 εμφανίσεις στο αμερικανικό πρωτάθλημα, πέτυχε 18 γκολ.

2.Τιερί Ανρί

Ο Γάλλος επιθετικός που πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα (κυρίως) σε Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα, αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στους Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς (2010-2014). Σε 122 εμφανίσεις πέτυχε 52 τέρματα, δείχνοντας πως η "τέχνη" του σκοραρίσματος δεν ξεχνιέται.

3.Αλεσάντρο Νέστα

Ο αμυντικός "βράχος" της Λάτσιο της Μίλαν και της εθνικής Ιταλίας, αγωνίστηκε για μία σεζόν (2012-2013) στη Μόντρεαλ Ίμπακτ πραγματοποιώντας 31 εμφανίσεις στο MLS, χωρίς να πετύχει κάποιο τέρμα.

4.Ντιντιέ Ντρογμπα

Ο Ιβοριανός στράικερ που υπήρξε "σημαία" της Τσέλσι, αγωνίστηκε για μία σεζόν στη Μόντρεαλ Ίμπακτ (2015-2016), πετυχαίνοντας 21 γκολ σε 33 εμφανίσεις.

5.Κακά

Ο Βραζιλιάνος αστέρας που έχει κατακτήσει και την τελευταία "Χρυσή μπάλα" πριν τους ...εξωγήινους Μέσι και Ρονάλντο, φόρεσε τη φανέλα της Ορλάντο Σίτι από το 2014 μέχρι το 2017, πραγματοποιώντας 75 εμφανίσεις και πετυχαίνοντας 27 γκολ.

6.Στίβεν Τζέραρντ

Ο εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ, αποχώρησε από το "μεγάλο λιμάνι" το καλοκαίρι του 2015, με προορισμό το Λος Άντζελες, για να αγωνιστεί στους τοπικούς Γκάλαξι. Σε ένα χρόνο παραμονής του στο πρωτάθλημα του MLS, πέτυχε 5 τέρματα σε 34 εμφανίσεις.

7.Φρανκ Λάμπαρντ

Άλλος ένας Άγγλος διεθνής, που έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι από τη Μεγάλη Βρετανία στην Αμερική, για την εφεδρική ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι που βρίσκεται στην Νέα Υόρκη. σε 29 συμμετοχές πέτυχε 15 γκολ.

8.Αντρέα Πίρλο

Ο "μαέστρος" της Μίλαν, της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας, το 2015 ακολούθησε τον Λάμπαρντ στη Νιου Γιορκ Σίτι, αλλά έκατσε σε αυτή ένα χρόνο παραπάνω. Σε 60 εμφανίσεις συνολικά πέτυχε 1 τέρμα.

9.Νταβίντ Βίγια

Ο Ισπανός "γκολεαδόρ" που ήταν βασικό στέλεχος σε πολλές επιτυχίες της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας, βρίσκεται στη Νιου Γιορκ Σίτυ από τις πρώτες μέρες της ίδρυσης της το 2014, μέχρι και σήμερα. Σε 51 εμφανίσεις έχει πετύχει 31 τέρματα.

+1 BONUS: Πελέ

Για πολλούς είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, με τα κατορθώματα του σε Σάντος και εθνική Βραζιλίας να είναι ανεπανάληπτα.Το 1975 μετεγγράφηκε στη Νιού Γιορκ Κόσμος, στην οποία έμεινε για δύο χρόνια πετυχαίνοντας 64 τέρματα σε 107 εμφανίσεις.