Κουλιεράκης: «Για εμένα το όνειρο ήταν πάντα ένα: Να παίξω ποδόσφαιρο»

Σε θεσμό πλέον εξελίσσεται το «Meet and Greet» της εταιρίας Prosport του Πασχάλη Τουντούρη. Το 2025 ήταν η σειρά του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη να αξιοποιήσει το διάστημα της «Χειμερίας Νάρκης» στη Bundesliga και να μιλήσει εφ΄όλης της ύλης σε αυτό το event που διεξήχθη στην Αθήνα.

Κουλιεράκης: «Για εμένα το όνειρο ήταν πάντα ένα: Να παίξω ποδόσφαιρο»

Ο αμυντικός της Βόλφσμπουργκ και της εθνικής Ελλάδας μίλησε για:

- Τη στήριξη της οικογένειάς του: «Το πιο δύσκολο δεν ήταν για μένα. Ήταν για τη μαμά μου. Στα 13-14 να φεύγει ένα παιδί από το σπίτι του για να πάει σε μία άλλη πόλη, δεν είναι εύκολο. Για μένα, όμως, ήταν το όνειρό μου. Δεν είχα δεύτερη σκέψη» προσθέτοντας: «Η μαμά μου είναι πάντα το πρώτο μου τηλεφώνημα. Ο χαρακτήρας μου όμως, και σαν άνθρωπος και σαν ποδοσφαιριστής, έχει χτιστεί σε μεγάλο βαθμό από τον πατέρα μου».

- Τη μετατόπισή του από χαφ σε σέντερ μπακ: «Δεν είχα όνειρο να παίξω σε συγκεκριμένη θέση. Είχα όνειρο να παίξω ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό έκανα και κάνω ό,τι χρειάζεται. Στον ΠΑΟΚ μαθαίνεις από μικρός ότι δεν υπάρχει “ δεν πειράζει”. Μαθαίνεις να αντέχεις την πίεση, γιατί αλλιώς δεν μπορείς να σταθείς στην πρώτη ομάδα»

- Τα λάθη και τη διαχείρισή τους: «Το λάθος είναι ο μεγαλύτερος δάσκαλος. Αν σε πάρει από κάτω, θα κάνεις κι άλλα λάθη. Πρέπει να συνεχίσεις»

- Τη επιλογή της Βόλφσμπουργκ: «Διάλεξα το περιβάλλον που θα με βοηθήσει να δουλέψω και να εξελιχθώ. Είναι ένα μέρος που σου επιτρέπει να συγκεντρώνεσαι μόνο στο ποδόσφαιρο»

Το «παρών» έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς ο οποίος ανέφερε: «Ο αθλητισμός και η ανάπτυξή του είναι ζήτημα δημοσίου συμφέροντος. Αφορά την υγεία, τις αξίες που περνάμε στα νέα παιδιά, την οικονομική ανάπτυξη και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.Αθλητές όπως ο Κωνσταντίνος, που αγωνίζονται στο εξωτερικό, λειτουργούν ως πρεσβευτές της Ελλάδας και αποτελούν παραδείγματα που εμπνέουν τη νέα γενιά. Το μέλλον της Εθνικής ομάδας περνά και μέσα από τέτοιες περιπτώσεις».

Για τον Κουλιεράκη μίλησαν επίσης, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης, ο Γενικός Δ/ντης Ακαδημιών του ΠΑΟΚ Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Χρήστος Καρυπίδης, ο Κώστας Τσιμίκας, συμπαίκτης του στην Εθνική Ελλάδας, ο Λόβρο Μάγερ συμπαίκτης του στη Βόλσφμπουργκ και ο προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου,

Ο επικεφαλής της Prosport Πασχάλης Τουντούρης ανέφερε: «Με τον Κωνσταντίνο δεν μας συνδέει απλώς μια επαγγελματική συνεργασία, αλλά μια κοινή πορεία που χτίζεται καθημερινά, βήμα-βήμα, με εμπιστοσύνη, υπομονή και πολλή δουλειά. Από τα πρώτα του χρόνια μέχρι σήμερα, αυτό που τον ξεχώριζε δεν ήταν μόνο το ταλέντο του, αλλά ο χαρακτήρας του, η ωριμότητά του και η διαρκής διάθεσή του να εξελίσσεται, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως άνθρωπος. Για εμάς στην Prosport, η διαδρομή του Κωνσταντίνου είναι παράδειγμα του πώς πρέπει να χτίζεται μια σύγχρονη ποδοσφαιρική καριέρα: με ήθος, σκληρή δουλειά και σταθερή προσήλωση στο στόχο. Αυτή η πορεία συνεχίζεται με κοινό στόχο τη διαρκή εξέλιξή του. Γι’ αυτό και είμαστε υπερήφανοι που τη διανύουμε μαζί».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110