Οι περιπέτειες του Φρανκ Ριμπερί και η στήριξη της Μπάγερν

Ο Μάνος Σταραμόπουλος σχολιάζει  τις εφετινές εξωγηπεδικές απρεπείς ενέργειες του Φράνκ Ριμπερί και πως πρέπει ο 35χρονος Γάλλος,  να πραγματοποιήσει στροφή 180 μοιρών για να σώσει την αποχαιρετιστήρια σαιζόν του στην Μπάγερν Μονάχου

Οι περιπέτειες του Φρανκ Ριμπερί και η στήριξη της Μπάγερν

Τα πράγματα έως την τελευταία ημέρα της εφετινής αγωνιστικής περιόδου δεν δείχνουν να εξελίσσονται καλά,διόλου μάλιστα για τον Φράνκ Ριμπερί. Ο πρώην διεθνής Γάλλος μεσοεπιθετικός ο οποίος ανακοίνωσε πως στο τέλος της σαιζόν θα αποχωρήσει από την Μπάγερν Μονάχου δημιουργεί τον τελευταίο καιρό διάφορα προβλήματα, που μόνο καλό δεν κάνουν στην δημόσια εικόνα του.

Πρώτα απ όλα είχε ξεκινήσει να κάνει διάφορες άσεμνες προσβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γεγονός που έφερε σε δύσκολη θέση ακόμη και την διοίκηση του Βαυαρικού συλλόγου η οποία είναι ιδιαίτερα προσεκτική σε τέτοιου είδους ενέργειες και δεν επιτρέπει στους ποδοσφαιριστές της να... κηλιδώνουν το προφίλ του σπουδαίου συλλόγου.

«Χρησιμοποίησε λέξεις που δεν μπορούμε να δεχτούμε ως Μπάγερν Μονάχου και ο Φράνκ ως πρότυπο, ως παίκτης της Μπάγερν, δεν θα έπρεπε ποτέ να χρησιμοποιήσει», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Χασάν Σαλιχάμιντζιτς στη Ντόχα του Κατάρ που περνάει το δεύτερο στάδιο της χειμερινής προετοιμασίας της η μεγάλη γερμανική ομάδα.

Έπειτα εμφανίσθηκε να τρώει μία «επιχρυσωμένη μπριζόλα σε χρυσό φύλλο ενώ ήταν διακοπές στο Ντουμπάι και να καταβάλλει γι αυτή, το ποσό των 1200 ευρώ!

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ριμπερί δημιουργεί προβλήματα αυτή τη σεζόν. Τον Νοέμβριο, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μετά από επίθεση που είχε εξαπολύσει στον ρεπόρτερ της γαλλικής τηλεόρασης, Πατρίκ Γκιγιού ύστερα από την ήττα με 3-2 από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο Ριμπερί όπως δήλωσε αισθάνθηκε πως τον επικρίνουν άδικα .Πέντε ημέρες αργότερα, ζήτησε συγνώμη από τον δημοσιογράφο και την οικογένειά του λέγοντας πως ήταν λάθος αυτό που έκανε.

Ο Ριμπερί , μεταγράφηκε στην Μπάγερν το 2007, προερχόμενος από την Μαρσέιγ . Στην αρχή της φετινή σαιζόν όλοι πίστευαν ότι με την άφιξη στην τεχνική ηγεσία του Νίκο Κόβατς η συμμετοχή του στην βασική ενδεκάδα θα μειωνόταν, αλλά ούτε ο 22χρονος Κίνγκσλι Κομάν,ούτε ο 23χρονος Σέρζ Γκναμπρί έδειξαν πως μπορούν να πάρουν την θέση του. Οπότε ο Φρανκ με την μεγάλη του εμπειρία αλλά και τις πρόσφατες θαυμάσιες εμφανίσεις του όχι μόνο δεν έχασε την θέση του αλλά παρουσιάζεται και αρκετά βελτιωμένος. Λίγο πριν από την χειμερινή διακοπή της Μπουντεσλίγκα σημείωσε 4 γκολ σε τρία παιχνίδια και κανείς δεν μπορεί να πει το παραμικρό εναντίον του, τουλάχιστον εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο συμπαίκτης του διεθνής επιθετικός, Τόμας Μίλερ βλέποντάς τον μάλιστα να σκοράρει δύο φορές εναντίον της Άιντραχτ Φρανκφούρτης είπε αστειευόμενος: «Σας βγάζω το καπέλο κύριε Ριμπερί»

Ακόμη και ο εκτελεστικός πρόεδρος της Μπάγερν, Κάρλ- Χάιντς Ρουμενίγκε βλέποντας την εντυπωσιακή απόδοση του Ριμπερί είχε να πει μόνο καλά λόγια: «Δεν υπάρχουν ηλικιακά μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Μόνο καλοί και λιγότερο καλοί. Και ο Φράνκ όπως είδαμε εξακολουθεί να είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής»

Κι έχει απόλυτο δίκιο, αφού ο μεγαλύτερος σήμερα σε ηλικία ποδοσφαιριστής της Μπάγερν, που είναι 35 ετών και 259 ημερών απολαμβάνει την υποστήριξη του συλλόγου.

Η Μπάγερν Μονάχου στην φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ θα βρει απέναντί της, την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλόπ και εκεί ο Φράνκ Ριμπερί θα πρέπει να δείξει το καλό του πρόσωπο ώστε να ξεχαστούν οι ανοησίες του εκτός γηπέδων για να μην τον θυμούνται οι οπαδοί της, ως απλά έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή ο οποίος ήταν καλός μόνο στο γήπεδο.
Ο Ριμπερί μπορεί και έχει τις δυνατότητες να οδηγήσει την ομάδα του σε υψηλότερα επίπεδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης αν όχι του κόσμου, όπως έκανε και το 2013 που κατέκτησε την κορυφή της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά δυστυχώς κι ενώ έπρεπε, δεν πήρε τελικά την «Χρυσή Μπάλα»

Μάνος Σταραμόπουλος

Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball.com , Mundo Deportivo