Μπραχίμ Ντίαθ: Το μπολ μπόι που έγινε «βασιλιάς»

Η πορεία του 19χρονου μεσοεπιθετικού, που έκανε το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα και κέρδισε μία θέση στο έμψυχο δυναμικό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπραχίμ Ντίαθ: Το μπολ μπόι που έγινε «βασιλιάς»

Το ημερολόγιο έδειχνε 17 Νοεμβρίου του 2016 όταν ο Μπραχίμ Ντίαθ «ανέβαζε» στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία του από το παρελθόν. Τότε που ήταν ακόμα πιτσιρικάς και χάζευε από μακριά τις προσπάθειες των Σάντι Καθόρλα, Ίσκο και των υπολοίπων παικτών της Μάλαγα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και τότε που στα μάτια του πιτσιρικά ακόμα Ανδαλουσιανού με καταγωγή από το Μαρόκο «έλαμπε» η επιθυμία να πατήσει κι αυτός το χορτάρι και να γράψει τη δική του ιστορία ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Τα χρόνια πέρασαν και ο νεαρός όχι μόνο έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, αλλά κατάφερε να φορέσει και τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία τον απέκτησε αυτές τις μέρες από τη Μάντσεστερ Σίτι έναντι του ποσού των 15 εκατομμυρίων ευρώ, με τον ίδιο τον παίκτη να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «μερένχες» ως το καλοκαίρι του 2025.

Ο Ντίαθ, που πιτσιρικάς ήταν μπολ μπόι στη Μάλαγα, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στο σύλλογο της Ανδαλουσίας το 2010 σε ηλικία 11 ετών. Το πλούσιο ποδοσφαιρικό του ταλέντο, ωστόσο, αλλά και η υψηλή τεχνική του κατάρτιση τον οδήγησαν πολύ γρήγορα στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, στην Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας. Η Μάντσεστερ Σίτι, που παρατηρούσε για αρκετό διάστημα την πορεία του, δεν δίστασε να δαπανήσει το ποσό των 200 χιλιάδων βρετανικών λιρών για να εντάξει στο δυναμικό της και τον Σεπτέμβρη του 2016 του έδωσε την ευκαιρία να κάνει και το επίσημο ντεμπούτο του με τα «γαλάζια» στο παιχνίδι του Λιγκ Καπ Αγγλίας με αντίπαλο τη Σουόνσι.

Η εμφάνισή του προκάλεσε χαμόγελα στο σύλλογο του Μάντσεστερ και μόλις πέντε μέρες αργότερα από εκείνη την παρουσία του στο παιχνίδι με τους «κύκνους» έβαλε την υπογραφή του στο πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο κάνοντας έτσι πραγματικότητα το όνειρο που είχε από παιδί.

Το γκολ κόντρα στους «μερένχες»,
ο πρώτος τίτλος και το παιχνίδι της μοίρας

Ο πιτσιρικάς όμως Ντίαθ δεν σταμάτησε εκεί! Το επόμενο καλοκαίρι πήρε μέρος στην προετοιμασία της αγγλικής ομάδας και σκόραρε μάλιστα στο φιλικό (4-1) με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ με την πάροδο του χρόνου κέρδιζε την εμπιστοσύνη του προπονητή του στο σύλλογο, Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος του έδωσε την ευκαιρία να κάνει και το ντεμπούτο του στα μεγάλα «σαλόνια» του Τσάμπιονς Λιγκ τον Νοέμβρη του 2017 στο ματς κόντρα στη Φέγενορντ όπου αντικατέστησε τον τραυματία Στέρλινγκ.

Ακολούθησε και η παρθενική του συμμετοχή σε βασικό σχήμα της Μάντσεστερ Σίτι, έναν μήνα αργότερα κόντρα στη Λέστερ για το Λιγκ Καπ, όπως και το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ στο τέλος εκείνης της περιόδου φόρεσε στο λαιμό του και το μετάλλιο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας. Του πρώτου του τίτλου στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο νεαρός μέσος συνέχισε να ξεδιπλώνει το ποδοσφαιρικό του ταλέντο και μοιραία οι εξαιρετικές του εμφανίσεις «μαγνήτισαν» τα βλέμματα των «μεγάλων» ευρωπαϊκών συλλόγων που «έριζαν» για την απόκτησή του. Τελικά, προ ημερών η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να ανοίξει το ταμείο της και να επενδύσει στον νεαρό άσο, ο οποίος μάλιστα αγωνίστηκε και στην εθνική ομάδα της Ισπανίας κάτω των 17 ετών, παρά τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας του Μαρόκο να τον εντάξει στις τάξεις της.

«Από τη στιγμή που αποφάσισα να αποχωρήσω από τη Μάντσεστερ Σίτι ήταν αδύνατο να παίξω σε άλλη ομάδα εκτός από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη να φοράω αυτή τη φανέλα και θα δώσω τα πάντα από την πρώτη κιόλας μέρα», είπε κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του ο νεαρός άσος, ο οποίος συνοδευόταν από τον πατέρα του, Σουφιέλ, τη μητέρα του Πατρίτσια, και τις τέσσερις αδερφές του, Ζαΐρα, Ιλάιρα, Ντούνια και Ιρίνα.

Κάποτε ο νεαρός Μπραχίμ Ντίαθ έβλεπε πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες τον Ίσκο να «μαγεύει» με τις εμφανίσεις του στη Μάλαγα. Πλέον, θα τον έχει συμπαίκτη στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ποιο θα είναι το μέλλον του πολλά υποσχόμενου νεαρού μεσοεπιθετικού; Αυτό εξαρτάται πρωτίστως από τον ίδιο…