Η Βασίλισσα που έγινε Σταχτοπούτα

Η καθοδική πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζεται. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Σέρχιο Ράμος, οι «φευγάτοι» και ο κακός σχεδιασμός.

Η Βασίλισσα που έγινε Σταχτοπούτα

Σάββατο 26 Μαΐου 2018 η Ρεάλ Μαδρίτης στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης για 3η συνεχόμενη χρονιά και 13η στην ιστορία της. Αυτή φαίνεται να ήταν και η κορύφωση της «βασίλισσας» που την τελευταία πενταετία κατάφερε να σαρώσει τα πάντα.

Η Ρεάλ παραπαίει! Μέρα με τη μέρα δείχνει να διαλύεται και το κακό για την ίδια είναι ότι δεν το παραδέχεται. Τρανό παράδειγμα η αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο με προορισμό το Τορίνο χωρίς να αποκτηθεί αντικαταστάτης. Η φυγή του Ζινεντίν Ζιντάν και η πρόσληψη του Λοπετέγκι, η τεράστια υπεροψία των παικτών και ένα ανύπαρκτο δεύτερο πλάνο.

Ο στόχος ήταν και παραμένει ένας, ο Εντέν Αζάρ. Κανένας όμως δεν είχε έτοιμη δεύτερη λύση. Με τον Βέλγο να παραμένει τελικά στο Λονδίνο, το λογικό ήταν να προχωρήσει η Ρεάλ στην απόκτηση κάποιου άλλου ποδοσφαιριστή, ανάλογου επιπέδου. Πράγμα που δεν έγινε ποτέ!

Όταν ο Τόνι Κρόος δήλωσε πως η ομάδα δεν θα μπορούσε να βρει τα 50-60 γκολ που σκόραρε ο Κριστιάνο Ρονάλντο κάθε χρόνο, κάποιοι έπεσαν να τον «φάνε». Η αλήθεια όμως είναι μία!

Κανένας παίκτης των Μαδριλένων δεν μπορεί ούτε να ακουμπήσει τα νούμερα του Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος διαπρέπει στην Ιταλία και η Ρεάλ δεν μπορεί να βάλει την μπάλα στο πλεκτό με τίποτα.

Η κλεψύδρα δείχνει να αδειάζει αργά και βασανιστικά για τους «μερένχες». Σε μία ομάδα που τον πρώτο λόγο τον έχουν οι παίκτες και πιο συγκεκριμένα ο αρχηγός Σέρχιο Ράμος και ποδοσφαιριστές όπως ο Μόντριτς, ο Ίσκο και Μαρσέλο να θεωρούνται «φευγάτοι», η αναστύλωση και το restart είναι πραγματικά μονόδρομος.

Κάπως έτσι φαίνεται να τελειώνει άδοξα μια τρομερή πορεία, ένα «παραμύθι» αν προτιμάτε.

Το σίγουρο είναι πως για να επιστρέψει η «βασίλισσα» στις επιτυχίες, πρέπει πρώτα απ'όλα να ξαναβρεί τον εαυτό της.