Οι ΗΠΑ με Κόουλμαν, Ρις, Μόρις, Χάρισον και Μέριτ στο Μπέρμιγχαμ

Οι ΗΠΑ με Κόουλμαν, Ρις, Μόρις, Χάρισον και Μέριτ στο Μπέρμιγχαμ

Είκοσι κάτοχοι παγκόσμιων μεταλλίων, μεταξύ των οποίων και οι Μπρίτνεϊ Ρίις (μήκος), Βάστι Κάνινγκαμ (ύψος) και Μαρκίς Τέντι (μήκος) που θα υπερασπιστούν τους τίτλους τους στον κλειστό θα πάρουν μέρος με την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ, 1-4 Μαρτίου.

Συνολικά 49 αθλητές και αθλήτριες συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή και οι οποίοι έχουν κατακτήσει 53 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα ανοικτού και κλειστού στίβου. Επίσης θα είναι η μεγαλύτερη αποστολή χώρας που θα συμμετάσχει στη διοργάνωση και φυσικά το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πίνακα μεταλλίων.

Ο Κρίστιαν Κόουλμαν προέρχεται από το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε στα 60 μέτρα των ανδρών, στη νίκη του με 6.34 στο εθνικό πρωτάθλημα το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού. Ο «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής των 100μ στο Λονδίνο, αναζητά το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Στα 60μ εμπόδια γυναικών, η Σαρίκα Νέλβις σημείωσε επίσης στην Αλμπουκέρκι εθνικό ρεκόρ με 7.70. Η Μπρίτνεϊ Ρίις, με τρία χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια κλειστού, τέσσερα στον ανοικτό και ένα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο μήκος από το 2016.

Μεταξύ των άλλων αστέρων της αμερικανικής ομάδας ξεχωρίζει η Σάντι Μόρις στο επί κοντώ, η σημαντικότερη αντίπαλος της Κατερίνας Στεφανίδη στο δρόμο για το χρυσό, στα 60μ εμπόδια η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100μ εμπόδια, Κέντρα Χάρισον, στα υψηλά εμπόδια των ανδρών ο Άριες Μέριτ, «χρυσός» Ολυμπιονίκης του 2012 στο Λονδίνο στα 110μ εμπόδια και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, καθώς και ο Σαμ Κέντρικς, παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ το 2017.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ