Πούλισιτς ή μήπως... αντί - Αζάρ;

Η απόκτηση του Αμερικανού μεσοεπιθετικού της Ντόρτμουντ γεννά υπόνοιες ότι ο Βέλγος είναι φευγάτος από την Τσέλσι

Πούλισιτς ή μήπως... αντί - Αζάρ;

Διανύοντας τις πρώτες μέρες του 2019, αλλά και της μεταγραφικής περιόδου, η κίνηση που προκάλεσε, χωρίς αμφιβολία, περισσότερο ντόρο, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν είναι άλλη από την ανακοίνωση της Τσέλσι ότι απέκτησε τον Κρίστιαν Πούλισιτς από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Κάτι το χρονικό σημείο που ενεργοποιήθηκε η μεταγραφική «βόμβα (μόλις δεύτερη ημέρα του χρόνου), κάτι η μυστικότητα με την οποία κινήθηκαν οι ιθύνοντες της Λονδρέζικης ομάδας, αλλά και το ύψος των χρημάτων (64 εκ. ευρώ) που δαπανήθηκαν για την έλευση του 20χρονου Αμερικανού μεσοεπιθετικού, το deal είχε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων των «μπλε». Κι όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Δεν είπαμε να μεταβούν άμεσα στο...Χίθροου, ή σε κάποιο άλλο αεροδρόμιο της Αγγλικής πρωτεύουσας, αφού, έτσι κι αλλιώς, η μεταγραφή είναι για το προσεχές καλοκαίρι...

Ωστόσο, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν αυξήθηκε η κατανάλωση μπύρας στις παμπ και τα στέκια, που παρεπιδημούν οι φίλοι της Τσέλσι, για τον εορτασμό της απόκτησης του.

Σ’ οπαδικά φόρουμ, αλλά και στα σόσιαλ μίντια -όπου, επίσης, μπορεί κανείς να πιάσει τον «σφυγμό» των οπαδών την σήμερον ημέρα– ήταν διάχυτος ο σκεπτικισμός στις τάξεις τους.

Τον οποίο αύξησε η δήλωση του Μαουρίτσιο Σάρι ότι ήταν ανενημέρωτος για την απόκτηση του παίκτη. Ο Ιταλός μάνατζερ των «μπλε» αποκάλυψε ότι είχε ερωτηθεί προ μηνός, είχε δώσει μια θετική γνώμη, αλλά πέραν τούτου ουδέν.

Η πρόοδος των διαπραγματεύσεων για την απόκτηση του φέρελπι ποδοσφαιριστή έγινε με τον ίδιο να έχει «μαύρα μεσάνυχτα» και να τη μαθαίνει από τα ΜΜΕ!

Ίσως αυτό, όμως, να είναι και δευτερεύον, αφού άπτεται της εσωτερικής λειτουργίας της Τσέλσι και του οργανογράμματος της.

Εκείνο που, πραγματικά, προκαλεί ...κεφαλαλγίες στους φίλους της Αγγλικής ομάδας είναι ότι η απόκτηση του Πούλισιτς μοιάζει ν’ αυξάνει τις πιθανότητες αποχώρησης του Εντέν Αζάρ! Τώρα ή στην θερινή μεταγραφική περίοδο (περισσότερο πιθανό).

Άλλωστε δεν ξεχνιούνται οι δηλώσεις του Βέλγου, το καλοκαίρι, ότι «όλοι ξέρουν που θέλω να πάω», δευτερόλεπτα μετά το τέλος των υποχρεώσεων του στο Μουντιάλ.
Φυσικά και στην Τσέλσι ξέρουν ότι θέλει να πάει στην Μαδρίτη και την Ρεάλ.

Το περασμένο καλοκαίρι η σθεναρή τους αντίσταση δεν επέτρεψε να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά όσο δεν επεκτείνει το τρέχον συμβόλαιο του (σ. εκπνέει το 2020) κι όσο αρνείται προτάσεις ύψους 300 χιλιάδων λιρών εβδομαδιαίως (σ. κανείς άλλος παίκτης της Τσέλσι δεν παίρνει τόσα) μπαίνουν ...ψύλλοι στα αυτιά, τόσο των διοικούντων, όσο και των φίλων των Λονδρέζων, ότι είναι «ξελογιασμένος» για τα καλά...

Κατά μια «ανάγνωση» η διοίκηση της Τσέλσι «μαγείρεψε» πριν πεινάσει, ώστε, ακόμη κι αν συμβεί το απευκταίο, να μην μείνει ...ξεκρέμαστη. Σύμφωνα με άλλη θεωρούν την υπόθεση τελειωμένη και φρόντισαν για την «επόμενη μέρα».

Εξάλλου οι δύο παίκτες έχουν παρόμοια αγωνιστικά χαρακτηριστικά δυνάμενοι ν’ αγωνιστούν τόσο στα άκρα όσο και σ’ επιτελική θέση στην επίθεση.

64 εκ. ευρώ για τον αναπληρωματικό του Σάντσο;

Όμως υπάρχει ένας ακόμη λόγος που οι φίλοι της Τσέλσι δεν...ξετρελάθηκαν με την ανακοίνωση του Πούλισιτς και δεν έχει να κάνει με την ενδεχόμενη... σημειολογία της, αλλά με την κατάσταση του ίδιου του νεαποκτηθέντα ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποτελεί την 3η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του κλαμπ, μετά τους Κέπα (80 εκ. ευρώ) και Άλβαρο Μοράτα (66 εκ. ευρώ).

Ο Πούλισιτς δεν είναι ακριβώς το πιο «καυτό» όνομα στην ...πιάτσα αυτή τη στιγμή. Ούτε καν στην Ντόρτμουντ! Για ν’ ακριβολογούμε η Μπορούσια πούλησε 64 εκ. ευρώ τον αναπληρωματικό του, 18χρονου, διεθνή, Άγγλου, εξτρέμ Tζέϊντον Σάντσο!

Ο Αμερικανός (του οποίου το συμβόλαιο εξέπνεε το 2020 κι είχε προκαλέσει δυσφορία στους διοικούντες της Γερμανικής ομάδας «γκρινιάζοντας», δημόσια, όταν έφυγε ο Τούχελ...) έχει χάσει την θέση του στο βασικό σχήμα των Βεστφαλών, από τον πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι, που κάνει «παπάδες».

Φυσικά τα διαπιστευτήρια του ταλέντου του ο Πούλισιτς τα έχει δείξει, ωστόσο η έλευση ενός παγκίτη της Ντόρτμουντ, που, ενδεχομένως, ν’ αντικαταστήσει έναν από τους πέντε κορυφαίους παίκτες στο παγκόσμιο στερέωμα στο ρόστερ της ομάδας τους, είναι λογικό να μην βγάζει στους...δρόμους, από χαρά, τους φίλους της Τσέλσι!