Απέρριψε πρόταση της Μπενφίκα ο Μουρίνιο

Η Μπενφίκα απέλυσε τον Ρουί Βιτόρια πριν λίγες μέρες με τους «αετούς» να θέλουν να φέρουν ένα μεγάλο όνομα στον πάγκο του. Η πρώτη κίνηση τους ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος μάλιστα απέρριψε της πρόταση Λουίς Φιλίπε Βιέιρα.

Απέρριψε πρόταση της Μπενφίκα ο Μουρίνιο

Η Μπενφίκα ηττήθηκε την Τετάρτη από την Πορτιμονένσε με 2-0 και έχασε κι άλλο έδαφος για την κορυφή αφού η διαφορά πήγε στο -7. Η διοίκηση της Μπενφίκα αποφάσισε να απομακρύνει από τον πάγκο των «αετών» τον τεχνικό Ρουί Βιτόρια μετά την σκληρή όπως αποδείχθηκε ήττα από την άσημη Πορτιμονένσε.

Έτσι, ο 48χρονος τεχνικός «πλήρωσε» ουσιαστικά τις κακές εμφανίσεις της Μπενφίκα σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη. Ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα τόνισε μετά την λύση συνεργασίας με τον Ρουί Βιτόρια πως στόχος την διοίκησης είναι να έρθει ένα μεγάλο όνομα για τον πάγκο των «αετών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη κίνηση του προέδρου της πορτογαλικής ομάδας ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Μουρίνιο είναι χωρίς ομάδα αυτήν την περίοδο αφού απολύθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 18 Δεκεμβρίου αλλά αυτό δεν τον έπεισε να δεχθεί την πρόταση της Μπενφίκα. Ο Πορτογάλος προπονητής αρνήθηκε και δεν σκέφτεται την επιστροφή στην πατρίδα του τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα.

Ο Μουρίνιο υπενθυμίζεται πως είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως προπονητής στην Μπενφίκα το 2000 παίρνοντας την θέση του Χάινκες ο οποίος είχε απολυθεί από την 4η αγωνιστική της σεζόν. Στην Μπενφίκα έμεινε μόλις για 11 αγώνες και έφυγε. Στην συνέχεια παρέμεινε στην Πορτογαλία όπου δούλεψε στην Λεϊρία και ύστερα στην Πόρτο.

Ο Μουρίνιο στην Μπενφίκα την σεζόν 2000-01