Ολυμπιακός: Ο Μπα καλμάρει το παιχνίδι του από σεζόν σε σεζόν

Το «θέμα» του Σενεγαλέζου με τις κίτρινες κάρτες και η σαφής πρόοδος στη φετινή περίοδο σε σχέση με την περσινή.

Ολυμπιακός: Ο Μπα καλμάρει το παιχνίδι του από σεζόν σε σεζόν

Ο Ουσεϊνού Μπα είναι ένας στόπερ με δυναμισμό στο παιχνίδι του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα στην πρώτη του σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα να είναι επιρρεπής στις παρατηρήσεις με κίτρινη κάρτα από τους διαιτητές. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 30 αγώνες που έδωσε πέρυσι με τη φανέλα της Γκαζελέκ Αζαξιό ο Σενεγαλέζος στόπερ, είχε δεχτεί 14 κίτρινες κάρτες! Σχεδόν δηλαδή σε κάθε δύο παιχνίδια έπαιρνε κίτρινη.

Το εντυπωσιακό είναι ότι παρά την τάση του να παρατηρείται από τους ρέφερι δεν αποβλήθηκε ούτε μία φορά στο περσινό πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει συμβεί ούτε στην τρέχουσα περίοδο. Με τη σημαντική διαφορά ότι ο Μπα στα 15 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί φέτος έχει δεχτεί μόλις 3 φορές κίτρινη κάρτα. Καμία σχέση με πέρυσι, δηλαδή.

Ο νεαρός αμυντικός που ανήκει πλέον και επισήμως στον Ολυμπιακό και θα ενταχθεί στο ερυθρόλευκο ρόστερ το ερχόμενο καλοκαίρι έχει γίνει πολύ πιο προσεκτικός στον τρόπο αντιμετώπισης των αντίπαλων παικτών, δίχως να έχει χάσει την αποτελεσματικότητα στα μαρκαρίσματα. Προφανώς το ίδιο προσεκτικός θα πρέπει να είναι και στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως προσπαθεί να κάνει και ο συμπατριώτης του ο Παπέ Σισέ, ο οποίος πέρυσι είχε 7 κίτρινες σε 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και φέτος έχει 2 σε 7 παιχνίδια.