Στους εξήντα ανέβηκε ο αριθμός των τραυματιών από επεισόδια στην Αλγερία

Τα επεισόδια σε αγώνα της τρίτης κατηγορίας στην Αλγερία πήρε άγρια τροπή με τον αριθμό των τραυματιών να φτάνει τους εξήντα.

Στους εξήντα ανέβηκε ο αριθμός των τραυματιών από επεισόδια στην Αλγερία

Σε 60 ανήλθαν τελικά οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 45 αστυνομικοί, στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη κατά τη διάρκεια ενός αγώνα κυπέλλου στην Αλγερία.

Τα επεισόδια στην πόλη Τζίτζελ (360 χλμ ανατολικά από το Αλγέρι) ξέσπασαν μεταξύ οπαδών και αστυνομίας στον αγώνα της τρίτης κατηγορίας μεταξύ της Βίλατζ Μούσα και την Εμ Σι Αλγέρ.

Με το σκορ 3-0 υπέρ της Εμ Σι Αλγέρ, οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας άρχισαν να εκσφενδονίζουν πέτρες, σιδερένια αντικείμενα και φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα η αστυνομία να απαντήσει με δακρυγόνα.

Αντικείμενο στο κεφάλι δέχτηκε ο μέσος της Εμ Σι Αλγέρ, Σοφιάν Μπέντεμπκα και δέχτηκε άμεσα τις πρώτες βοήθειες. Ο αγώνας διεκόπη σε εκείνο το σημείο για 30 λεπτά, αλλά συνεχίστηκε για ακόμη έξι, πριν ο διαιτητής διατάξει την οριστική διακοπή του.

Για αρκετά χρόνια, στα γήπεδα ποδοσφαίρου της Αλγερίας εκτυλίσσονται σχεδόν εβδομαδιαίως σκηνές βίας εναντίον των αστυνομικών αλλά και μερικές φορές κατά των παικτών.