Γκλάσνερ: «Δεν κοιτάμε το αήττητο ρεκόρ»

Η Κρίσταλ Πάλας ταξιδεύει την Κυριακή (5/10) στο «Γκούντισον Παρκ» για να αντιμετωπίσει την Έβερτον, έχοντας στο ενεργητικό της ένα αήττητο σερί-ρεκόρ συλλόγου με 19 αγώνες, όμως ο προπονητής της, Όλιβερ Γκλάσνερ, τόνισε πως η «προστασία» του ρεκόρ δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Γκλάσνερ: «Δεν κοιτάμε το αήττητο ρεκόρ»

Η πρώτη ευρωπαϊκή εμφάνιση της Πάλας συνοδεύτηκε από νίκη 2-0 απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου στο Conference League την Πέμπτη (2/10), με την ομάδα να παραμένει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις από τις 16 Απριλίου.

«Όλο αυτό το πιστώνονται οι παίκτες, γιατί αυτοί πρέπει να αποδώσουν στο γήπεδο και να δουλέψουν σκληρά ώστε να έρθουν αυτά τα αποτελέσματα», δήλωσε ο Γκλάσνερ, που οδήγησε την Πάλας στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας (FA Cup) την περασμένη σεζόν.

«Αλλά ειλικρινά, δεν μιλάμε για το σερί στις συναντήσεις μας ή στον αγωνιστικό χώρο. Η προσέγγιση είναι η ίδια: Δεν πάμε στην Έβερτον για να πούμε “ ας το επεκτείνουμε”, πάμε εκεί για να κερδίσουμε. Κάθε νίκη, κάθε καλή εμφάνιση, αυξάνει την αυτοπεποίθηση - και αυτό φαίνεται».

Η λονδρέζικη ομάδα βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα, έχοντας μάλιστα υποχρεώσει τη Λίβερπουλ στην πρώτη της ήττα για φέτος, αποτέλεσμα που την ανέβασε στην 3η θέση της Premier League.

Παρότι ο Γκλάσνερ αποφεύγει να σταθεί στο σερί των 19 αγώνων, το μεγαλύτερο στα «top 5» πρωταθλήματα της Ευρώπης, οι αριθμοί δείχνουν το μέγεθος της επιτυχίας του: 28 γκολ υπέρ, 12 κατά, 9 ματς με «μηδέν» παθητικό, ενώ 7 από τα παιχνίδια ήταν απέναντι στους παραδοσιακούς «big six».

Το προηγούμενο μεγαλύτερο αήττητο της Πάλας ήταν το 1969, όταν μέτρησε 18 αγώνες χωρίς ήττα, πριν αυτό τερματιστεί - ειρωνικά - σε εκτός έδρας παιχνίδι με την Έβερτον. Ο Γκλάσνερ ελπίζει πως η ιστορία δεν θα επαναληφθεί, γνωρίζοντας πάντως ότι οι «μπλε» θα αποτελέσουν σκληρό αντίπαλο.

«Δεν θεωρώ ότι η Έβερτον έχει δυσκολευτεί», είπε. «Έφεραν ισοπαλία με τη Γουέστ Χαμ τη Δευτέρα, έχασαν οριακά από τη Λίβερπουλ, όπου μάλιστα είχαν πολύ καλή εμφάνιση. Έχουν κάνει μερικές δυνατές προσθήκες, όπως τον Τζακ Γκρίλις - σπουδαίος παίκτης, εξαιρετικός ντριμπλέρ, που βρίσκεται ψηλά και στη δημιουργία φάσεων».



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110