«Σούπερ» (ανατροπή) η Παρί Σεν Ζερμέν!
Η κάτοχος του Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν, παρότι έχανε ως το 85' 2-0 αλλά και στα πέναλτι, με το ίδιο σκορ, από την κάτοχο του Εuropa League Tότεναμ, όχι μόνο ισοφάρισε στο 94' (2-2) αλλά πήρε το πρώτο ττης Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κερδίζοντας 4-3 στη «ρώσικη ρουλέτα»!

Η Τότεναμ που, ως τον Μάη, είχε 41 χρόνια να πάρει ευρωπαϊκό τίτλο (μέχρι να νικήσει 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στον τελικό του Εuropa League)... άγγιξε τον δεύτερο σε διάστημα λιγότερο των τριών μηνών, αφού έφτασε να προηγείται όχι μόνο 2-0, στο 85', στον τελικό του Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, στο Στάδιο «Φρίουλι» του Ούντινε, κόντρα στην την κάτοχο του Champions League Παρί Σεν Ζερμέν αλλά και με το ίδιο σκορ στα πέναλτι!
Κι όμως έχασε!
Ολυμπιακός: Το πήραν απόφαση για Τζολάκη οι Τούρκοι
Από την ομάδα του Λουίς Ενρίκε, που δεν έχει προλάβει να παίξει ούτε φιλικό μετά τον χαμένο τελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.
Οι Παριζιάνοι ισοφάρισαν στο 94' και με ανατροπή στην «ρώσικη ρουλέτα» πήραν το πρώτο τρόπαιο τους στον θεσμό!
Αρχικά πάντως βρέθηκαν προ εκπλήξεως κόντρα στους Λονδρέζους (των έξι φιλικών) που προηγήθηκαν (39') μετά την ευκαιρία του Ριτσάρλισον (23') που έβγαλε το σουτ του με υπερένταση ο (ντεμπιτάντ) Σεβαλιέ.
Ο Φαν ντε Φεν ήταν ο σκόρερ από κοντινή απόσταση. Ο Βικάριο εκτέλεσε φάουλ λίγο πάνω από τη σέντρα, ο Ρομέρο έπιασε την κεφαλιά, με καραμπόλα η μπάλα έφτασε στον (ντεμπιτάντ) Παλίνια, που σούταρε, αλλά ο Σεβαλιέ έκανε απίστευτη επέμβαση, με τον Oλλανδο αμυντικό, να παίρνει το «ριμπάουντ» σε κενό τέρμα (39')
Το 1-0 ήταν σκορ ημιχρόνου αλλά δεν έμεινε πολύ στην επανάληψη αφού ο Ρομέρο με κεφαλιά από φάουλ του Πέδρο Πόρο νίκησε τον Σεβαλιέ που είχε ευθύνη και η ομάδα του Δανού Τόμας Φρανκ (διάδοχος του Ποστέκογλου) διπλασιάσε τα τέρματα της.
Ακολούθως οι Παριζιάνοι πέρασαν μαζικά μπροστά και μείωσαν (κόντρα στους παθητικούς τους αντιπάλους) με τον Κανγκ Ιν Λι στο 85' με αρισττερό διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής!
Κι όχι μόνο αυτό αλλά στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά από σέντρα («πάρε-βάλε») του Ντεμπελέ o Γκονσάλο Ράμος έφερε το ματς στα ίσα στέλνοντας το στα πέναλτι (δίχως παράταση).
Εκεί ο σκόρερ Φαν ντε Φεν νικήθηκε από τον Σεβαλιέ και με ένα σουτ άουτ εκατέρωθεν το τρόπαιο πήγε στο Παρίσι, αντί για το Λονδίνο...
Η διαδικασία των πέναλτι
Σολάνκε 1-0
Βιτίνια άουτ
Μπετανκούρ 2-0
Γκονσάλο Ράμος 2-1
Φαν Ντε Φεν απόκρουση
Ντεμπελέ 2-2
Ντελ άουτ
Κανγκ Ιν Λι 2-3
Πέδρο Πόρο 3-3
Νούνο Μέντες 3-4
Παρί Σεν Ζερμέν: Σεβαλιέ, Χακίμι, Μαρκίνιος, Πάτσο, Νούνο Μέντες, Ζαΐρ-Εμερί (68′ Λι), Βιτίνια, Ντουέ (77′ Ράμος), Μπαρκολά (67′ Εμπαγιέ), Ντεμπελέ, Κβαρατσχέλια (60′ Ρουίθ)
Τότεναμ: Βικάριο, Πέδρο Πόρο, Ρομέρο, Ντάνσο, Φαν ντε Φεν, Παλίνια (72′ Γκρέι), Μπετανκούρ, Σαρ, Κούντους (79′ Τελ), Σπενς, Ριτσάρλισον (72′ Σολάνκε)