Ζίκο: «Πολλοί κορυφαίοι δεν πήραν Μουντιάλ»

Ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε σε σπουδαίους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν κατακτήσει Παγκόσμιο Κύπελλο

Ζίκο: «Πολλοί κορυφαίοι δεν πήραν Μουντιάλ»

Με 52 γκολ σε 72 αναμετρήσεις με την «σελεσάο», ο Ζίκο, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές, αλλά και από τους καλύτερους μέσους που έχει αναδείξει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Εχουν περάσει 24 χρόνια από τότε που «κρέμασε τα παπούτσια» του, όμως πάντοτε η άποψη του -μεταξύ άλλων- πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, έχει βαρύνουσα σημασία.

Αυτήν την φορά, ο Ζίκο, μίλησε γενικότερα για το ποδόσφαιρο και ειδικότερα για τους παίκτες που δεν έχουν κατακτήσει Μουντιάλ, όπως άλλωστε και ο ίδιος, παρά τις τρεις συμμετοχές του (1978, 1982, 1986) στην κορυφαία διοργάνωση.

«Πιστεύω ότι σε μία καριέρα, η εργασία είναι το σημαντικότερο στοιχείο», δήλωσε ο Ζίκο και πρόσθεσε: «Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό. Και συχνά, τα πάντα εξαρτώνται από την ομαδική απόδοση και όχι την ατομική. Μπορεί να γίνεις καθοριστικός για έναν αγώνα, αλλά δεν μπορείς να κρίνεις μία διοργάνωση».

Όσον αφορά στους κορυφαίους παίκτες της Ιστορίας που δεν κατέκτησαν Μουντιάλ, ο Ζίκο, επεσήμανε: «Το γεγονός ότι ο Μέσι δεν έχει κατακτήσει το παγκόσμιο κύπελλο, δεν μειώνει σε τίποτε την αξία του. Ο Κρόϊφ δεν πήρε Μουντιάλ, αλλά ήταν, παραμένει και θα είναι, ένα από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές στην Ιστορία. Σήμερα, ακούμε περισσότερο το «εγώ» από το «εμείς». Ένας νέος σήμερα, δεν σε ρωτά για την καριέρα σου, αλλά για το εάν ήσουν ο καλύτερος του κόσμου ή στην θέση σου. Όμως το ποδόσφαιρο, είναι ομαδικό άθλημα και όχι ατομικό».