«Πήρε φωτιά» το Μονουμεντάλ στην υποδοχή της Ρίβερ Πλέιτ (vid)

Περίπου 60.000 κόσμος επιφύλαξε αποθεωτική υποδοχή στη Ρίβερ Πλέιτ για την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες.

«Πήρε φωτιά» το Μονουμεντάλ στην υποδοχή της Ρίβερ Πλέιτ (vid)

Μπορεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων η Ρίβερ Πλέιτ να πήρε την 3η θέση, ωστόσο τίποτα δεν θα μπορούσε να σταθεί ικανό να μετριάσει την χαρά και τον ενθουσιασμό του κόσμου της ομάδας για την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες, για τέταρτη φορά στην ιστορία της. Πόσο μάλλον, που η νίκη του τελικού ήρθε κόντρα στην «αιώνια εχθρό», την Μπόκα Τζούνιορς, και ακόμη περισσότερο που ο δεύτερος αγώνας έγινε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης.

Στην συνέχεια η ομάδα μετέβη στο Αμπού Ντάμπι για το Παγκόσμιο Κύπελλο και πλέον επέστρεψε χτες αργά τη νύχτα στο Μπουένος Άιρες, μαζί με το βαρύτιμο τρόπαιο. Περίπου 60.000 κόσμος επιφύλαξε αποθεωτική υποδοχή στην ομάδα και όλοι μαζί το γιόρτασαν στο «Μονουμεντάλ», μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του Μαρσέλο Γκαγιάρδο και των ποδοσφαιριστών του, αλλά και των χιλιάδων φιλάθλων που πλημμύρισαν το ιστορικό γήπεδο του συλλόγου.

Μιλώντας ο προπονητής της Ρίβερ Πλέιτ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που το είχαμε κατακτήσει. Το πιστέψαμε. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Όχι μόνο κάναμε το καλύτερο, αλλά κατακτήσαμε τον πιο όμορφο τελικό που θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε».

Από την δική του μεριά, το «δεκάρι» της ομάδας, ο Γκονσάλο Πίτι Μαρτίνες, είπε: «Αυτός ο θρίαμβος δεν έχει αντίτιμο, θα μείνει για πάντα στην ιστορία».

Το στάδιο πνίγηκε από καπνογόνα, χαρτάκια και κομφετί, ενώ ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν και το... «Ενός λεπτού σιγή για την Μπόκα που... πέθανε»!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ