Σακίρι: «Ο Κλοπ βγάζει τον καλύτερο εαυτό μου»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Γιούργκεν Κλοπ ο Σερντάν Σακίρι.

Σακίρι: «Ο Κλοπ βγάζει τον καλύτερο εαυτό μου»

Όταν η Λίβερπουλ πλήρωνε το καλοκαίρι περίπου 15 εκατ. ευρώ στη Στόουκ για την απόκτηση του Σερντάν Σακίρι, ήλπιζε ότι πρόσθετε μία καλή εναλλακτική λύση για τον πάγκο της. Πιθανότατα, ούτε ο ίδιος ο Γιούργκεν Κλοπ δεν περίμενε ότι ο διεθνής Ελβετός μέσος θα «σφράγιζε» μία νίκη, που μπορεί να αποδειχθεί η σημαντικότερη των τελευταίων χρόνων για τους «κόκινους».

Ο Σακίρι μπήκε αλλαγή στο 69ο λεπτό και με δύο, έστω κάπως τυχερά, δικά του γκολ χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 3-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ανφιλντ», στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Premier League.

Η πρώτη νίκη της Λίβερπουλ επί των «μπέμπηδων» μετά από σχεδόν πέντε χρόνια, της έδωσε τη δυνατότητα να παραμείνει στην κορυφή της κατάταξης, ένα βαθμό μπροστά από τη Μάντσεστερ Σίτι, κυρίως όμως της δίνει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να... ξορκίσει την κατάρα 29 ετών και να κατακτήσει τον τίτλο.

Ο Σακίρι έπλεξε το εγκώμιο του Γιούργκεν Κλοπ και τόνισε πως οι καλές του εμφανίσεις οφείλονται σε μεγάλο ποσοστό στην καλή σχέση που έχει με τον προπονητή του:

«Ο κόουτς για μένα είναι το πιο σημαντικό πράγμα, βγάζει τον καλύτερο εαυτό μου. Ο Κλοπ με ήθελε και από την αρχή είχαμε πολύ καλές συζητήσεις και πολύ αστείες. Ένιωσα καλά μαζί του και είναι σημαντικό να έχεις καλή σχέση με τον προπονητή. Μου αρέσει το ότι είναι πολύ ταπεινός, καλός χαρακτήρας και μπορείς να κάνεις πλάκα μαζί του, αλλά μέσα στο γήπεδο πρέπει να αποδείξεις την αξία σου».