Ρίβερ Πλέιτ-Μπόκα Τζούνιορς 3-1: Το τρόπαιο στους «εκατομμυριούχους»

Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το τέταρτο Copa Libertadores στην ιστορία της νικώντας με 3-1 την Μπόκα Τζούνιορς στην παράταση. 

Ρίβερ Πλέιτ-Μπόκα Τζούνιορς 3-1: Το τρόπαιο στους «εκατομμυριούχους»

Η Ρίβερ Πλέιτ ήταν η μεγάλη νικήτρια του Copa Libertadores καθώς επικράτησε της Μπόκα Τζούνιορς με 3-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Οι «εκατομμυριούχοι» ήταν καλύτεροι καθ'όλη την διάρκεια του παιχνιδιού έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Από την πλευρά τους οι «Χενέινσες» αρκέστηκαν σε παθητικό παιχνίδι χτυπώντας στην αντεπίθεση. Σε μία από αυτές ο Μπενεντέρο άνοιξε το σκορ στο 44' με ωραία ατομική προσπάθεια.

Η απάντηση της Ρίβερ ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο. Λίγο πριν συμπληρωθεί το τελευταίο εικοσάλεπτο του τελικού ο Πράτο έκανε το 1-1 έπειτα από την άψογη συνεργασία των συμπαικτών του.

Με τις δύο ομάδες να μην έχουν δυνάμεις ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί οι παίκτες του Γκαγιάρδο είχαν την υπεροχή και σε συνδυασμό με την αποβολή του Μπάριος έκλεισαν τον αντίπαλο τους στο μισό γήπεδο.

Στο 109' το υπέροχο σουτ του Κιντέρο ήρθε να λύσει τον γόρδιο δεσμό για την ομάδα του που κλείδωσε την νίκη στο 120' με τον Πίτο Μαρτίνεθ να σκοράρει σε κενή εστία.

Ρίβερ Πλέιτ (Μαρσέλο Γκαγιάρδο): Αρμάνι, Μοντιέλ (73' Μαγιάδα), Μαϊδάνα, Πινόλα Κάσκο, Ενσο Πέρες, Πόνσιο (58' Κιντέρο), Παλάσιος (96' Αλβαρες), Φερνάντες (11' Σουκουλίνι), Πίτι Μαρτίνες, Πράτο

Μπόκα Τζούνιορς (Γκιγιέρμο Μπάρος Σκελότο): Ανδράδα, Ισκιέρδος, Μπουφαρίνι (111' Τέβες), Μαγκαγιάν,Ολάσα, Νάντες, Μπάριος, Πέρες (89' Γκάγο), Βίγια (96' Χάρα), Παβόν, Μπενεντέτο (62' Αμπιλα).