Ατλάντα, πρωταθλήτρια ...ετών 2

Πρωτάθλημα και ρεκόρ για την Ατλάντα. 

 Ατλάντα, πρωταθλήτρια ...ετών 2

Ενα ιδιότυπο ρεκόρ κατέχει από τα ξημερώματα η ποδοσφαιρική ομάδα της Ατλάντα, καθώς μετά από μόλις δύο χρόνια συμμετοχής στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, κατέκτησε τον τίτλο!

Στον τελικό της διοργάνωσης, οι πρωταθλητές επικράτησαν 2-0 του Πόρτλαντ, χάρη στα τέρματα του Γιόζεφ Μαρτίνες από την Βενεζουέλα στο 39ο λεπτό και του Αργεντινού, Φράνκο Εσκομπάρ στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης.

Για να φθάσει στον τίτλο, η Ατλάντα που κατετάγη δεύτερη στην κανονική διάρκεια της δυτικής περιφέρειας, απέκλεισε στα προημιτελικά την Νέα Υόρκη (1-0, 3-1) και στα ημιτελικά τους Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης (3-0, 0-1).

Η ομάδα της Ατλάντα, ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο, Αρθουρ Μπλανκ, ιδιοκτήτη επίσης της ομάδας του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Ατλάντα Φάλκονς.

Ο τελικός, διεξήχθη στο «Mercedes Benz Stadium» της Ατλάντα, παρουσία πλέον των 70.000 θεατών, προσέλευση που αποτελεί και σχετικό ρεκόρ για τον τελικό του MLS.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ήταν ο τελευταίος αγώνας του Αργεντινού τεχνικού, Χεράρδο «Τάτα» Μαρτίνο στον πάγκο της Ατλάντα, καθώς ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Αργεντινής, θ΄ αναλάβει την εθνική ομάδα του Μεξικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ