Η Μαδρίτη θα πάρει 40 εκατομμύρια ευρώ για τη διοργάνωση του τελικού Ρίβερ - Μπόκα

Εκτός από το γεγονός ότι η αναμέτρηση Ρίβερ Πλείτ - Μπόκα Τζούνιορς θα γραφτεί με «χρυσά» γράμματα στην ποδοσφαιρική ιστορία της πρωτεύουσας της Ισπανίας, θα επιφέρει και τεράστιο χρηματικό κέρδος. 

Η Μαδρίτη θα πάρει 40 εκατομμύρια ευρώ για τη διοργάνωση του τελικού Ρίβερ - Μπόκα

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τον τελικό των τελικών ανάμεσα στη Ρίβερ Πλέιτ και τη Μπόκα Τζούνιορς στο Κόπα Λιμπερταδόρες.

Μετά την αδυναμία της CONMEBOL και της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αργεντινής να εγγυηθούν την ασφάλεια των φιλάθλων αλλά και των παικτών για τη διεξαγωγή του δεύτερου αγώνα στο «Μονουμεντάλ», αποφασίστηκε να μεταφερθεί ο τελικός στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη.

Η ισπανική πρωτεύουσα έχει φιλοξενήσει όλους τους τελικούς των διεθνών διοργανώσεων, εκτός από τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες και τώρα βρίσκεται μπροστά από μία ιστορική μέρα. Εκτός απροόπτων, ο τελικός θα διεξαχθεί όπως έχει ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές, στις (9/12 και ώρα 21:30) στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», γράφοντας ιστορία με χρυσά γράμματα για το ισπανικό ποδόσφαιρο.

Εκτός από το δέος και το συναρπαστικό θέαμα που θα προσφέρει αυτή η αναμέτρηση, οι Μαδριλένοι θα εισπράξουν και το τεράστιο ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά τα χρήματα τα μισά θα πάνε στους διοργανωτές, ενώ το 10% θα πάει στα καταστήματα γύρω από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Με γνώμονα τον τελικό του Champions League του Κάρντιφ που έδωσε έσοδα 50 εκατομμυρίων στους Ουαλούς, καταλαβαίνει κανείς το «μέγεθος» αυτής της αναμέτρησης.