Ικάρντι: «Πυροβολεί» πιο γρήγορα και από τη σκιά του

Ο αρχηγός της Ίντερ 100άρισε τα γκολ του στο Καμπιονάτο, όντας αποτελεσματικότερος επιθετικός των 5 κορυφαίων πρωταθλήματων!

Ικάρντι: «Πυροβολεί» πιο γρήγορα και από τη σκιά του

Από τις 5 Ιανουαρίου, στο «Αρτέμιο Φράνκι», κόντρα στην Φιορεντίνα (1-1), δεν σκόραρε ο Μάουρο Ικάρντι κι «επανασυνδέθηκε» με τα αντίπαλα δίχτυα την Κυριακή, στη Γένοβα, κόντρα στην Σαμπντόρια. Ο αρχηγός της Ίντερ, όχι μόνο έδειξε ότι ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού, που τον είχε καθηλώσει το προηγούμενο διάστημα, αλλά ηγήθηκε των «νερατζούρι», ώστε να επανέλθουν στην προνομιούχο 4αδα του Καμπιονάτο, με το πρώτο τους διπλό από τις 25 Νοέμβρη, σκοράροντας τέσσερις φορές!

Κι αν οι Λομβαρδοί επιχαίρουν για την επιστροφή του «καπιτάνο» σε φόρμα στο κομβικότερο κομμάτι της σεζόν ο ίδιος, παρότι αγνοήθηκε από τον εκλέκτορα της Εθνικής Αργεντινής, Χόρχε Σαμπάολι, στις τελευταίες του κλήσεις, για τα φιλικά με Ιταλία (23/03) και Ισπανία (27/03), δεν τα παρατάει, βάζοντας το όνομα του στο «τραπέζι» των υποψηφίων να πάνε στο Μουντιάλ, χάρη στην αποτελεσματικότητα του.

Ο «Μαουρίτο» έχει την καλύτερη αναλογία μεταξύ σουτ και γκολ, σουτ και προσπαθειών που βρήκαν εστία, αλλά και τερμάτων σε σχέση με τις επαφές του με την μπάλα στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Την περασμένη Κυριακή μόνο, τα 4 γκολ που πέτυχε, ήρθαν μετά από 14 προσπάθειες του! Στατιστικό εντυπωσιακό, αλλά ουχί καινοφανές!

Ο Ικάρντι σκοράρει, κατά μ.ο., σε κάθε 26 επαφές με την μπάλα, νούμερο καλύτερο του Καβάνι (κάθε 29, αλλά ο Ουρουγουανός έχει σε απόλυτο αριθμό 2 γκολ παραπάνω από τον Αργεντίνο) ή του Λεβαντόφσκι (κάθε 37, με τον Πολωνό να έχει ένα γκολ περισσότερο)!
Εντυπωσιακότερη όμως είναι η σχέση τερμάτων και σουτ του στην εστία. Ο παίκτης των «νερατζούρι» προηγείται μεταξύ των παικτών που έχουν σκοράρει τουλάχιστον 15 φορές. 35,5% των προσπαθειών του βρήκαν στόχο, έναντι 35.4% του εκπληκτικού Κριστιάν Εστουάνι, της Ζιρόνα, που, προχθές, σκόραρε δις στο «Μπερναμπέου».
Πρωτιά, επίσης, καταγράφει και σε σχέση σουτ στην εστία με τα συνολικά του. Ο Ικάρντι έχει 68%, ενώ ο Φεκίρ, της Λιόν, 67% κι η...Αυτού Υψηλότης, Μέσι, 63%!

Η αυτοκριτική, η Γουάντα Νάρα κι η Εθνική

Πέραν των αριθμών, σημαντικότερο για τον Ικάρντι είναι ότι δείχνει ωριμότερος από ποτέ. Μιλώντας στο περιοδικό “Undici”, επ’ αφορμή των 103 γκολ στην Serie A, προέβη σε αυτοκριτική, για την αυτοβιογραφία του, που τον έφερε απέναντι στους φανατικούς της Ίντερ, όταν είχε αποκαλύψει απειλές θανάτου εναντίον του. «Ήταν λάθος. Κακό για όλους...»

Το «τσεκούρι» του πολέμου, θάφτηκε κι ο Ικάρντι, παρά τα δημοσιεύματα που τον στέλνουν αλλού, προβαίνει σε δηλώσεις ποδοσφαιρικής πίστης: «Είμαι Ίντερ από μικρός. Απ’ όταν έπαιζε ο Αντριάνο. Τώρα είναι ευθύνη το περιβραχιόνιο της». Όσο για το μέλλον; Δεν προτίθεται να γίνει προπονητής ή παράγων, αλλά πατέρας πλήρους απασχόλησης: «Πιστεύω θα είμαι σπίτι με την οικογένεια μου».
Τι λέει γι’ αυτό η σύζυγος–και μάνατζερ του-Γουάντα Νάρα, που κατά τον πρόεδρο της πρώην ομάδας του (2011-13), Σαμπντόρια, Μάσιμο Φερέρο, του δίνει κίνητρα και τον καθοδηγεί;
Το «σερσέ λα φαμ», παρότι ουδείς το παραδέχεται, ίσως σχύει στην περίπτωση της, αναφορικά με το γιατί ο Ικάρντι παραμένει εκτός εθνικής.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έθεσε...βέτο, δημοσιώς, κατακρίνοντας το ότι ο 25χρονος επιθετικός «έκλεψε» την γυναίκα του συμπατριώτη, πρώην φίλου και συμπαίκτη του Μάξι Λόπες και στην Αργεντινή οι κουβέντες του είναι σχεδόν...νόμος!
Ο Ικάρντι, στην ίδια συνέντευξη, έκανε «άνοιγμα» στον Σαμπάολι λέγοντας ότι προσπαθεί να τον πείσει, αποκαλύπτοντας, επίσης ότι, μικρός, προτίμησε την «αλμπισελέστε», παρότι Ιταλοί κι Ισπανοί προσπάθησαν να τον εντάξουν στις Εθνικές τους.
Θα το ξανασκεφτεί ο εκλέκτορας της «σελεσιόν»; Με τέτοια νούμερα, δύσκολα θ’ αδιαφορήσει...