Πράσινο φως από την κυβέρνηση της Αργεντινής για το Ρίβερ - Μπόκα

Η διοίκηση της Ρίβερ προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και πήρε το «ΟΚ» από την κυβέρνηση και την αστυνομία για γίνει το ματς απόψε στις 22:00.

Πράσινο φως από την κυβέρνηση της Αργεντινής για το Ρίβερ - Μπόκα

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου από όλο τον πλανήτη παρακολουθούσαν με ανοιχτό το στόμα τα γεγονότα που συνέβησαν στο Μπουένος Άιρες. Ο μεγάλος τελικός ανάμεσα σε Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς άλλαξε ώρα διεξαγωγής 2 φορές και τελικά δεν ξεκίνησε ποτέ.

Αρχικά, η επίθεση στο πούλμαν που μετέφερε τους παίκτες της Μπόκα, καθυστέρησε την έναρξη, αφού έπρεπε να μεταβούν στο νοσοκομείο ορισμένοι ποδοσφαιριστές για να επιβεβαιωθεί η κατάσταση υγείας τους. Έτσι ήρθε η πρώτη αναβολή από τις 22:00 στις 23:15.

Παράλληλα, τα επεισόδια έξω από το «Μονουμεντάλ» ολοένα και «αγρίευαν» με αποτέλεσμα να ξανά μεταβληθεί η ώρα έναρξης από τις 23:00 στις 00:15.

CONMEBOL και FIFA πίεζαν τη Μπόκα να κατέβει στο γήπεδο και να αγωνιστεί λόγω των συμφωνιών που υπήρχαν στη μέση (τηλεοπτικά, χορηγοί κλπ) αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν ανακοινώσει πως οι παίκτες δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν μετά την επίθεση που δέχτηκαν.

Ερχόμενοι στο παρόν, έπειτα από διαπραγματεύσεις πολλών ωρών μεταξύ Κυβέρνησης - Αστυνομίας - Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα Τζούνιορς - CONMEBOL και FIFA αποφασίστηκε πως ο αγώνας θα γίνει κανονικά απόψε 25/11 στις 22:00. Αξιοσημείωτο γεγονός ότι η διοργανώτρια αρχή εκτελεί έργα για την επιτήρηση των φίλων της Ρίβερ εντός του γηπέδου αλλά και έξω από αυτό με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.