Γιατί Τραμπ, Πούτιν και Μακρόν «θέλουν» να γίνει απόψε το Ρίβερ - Μπόκα

Οι παίκτες των φιλοξενούμενων που αρνούνται, οι πιθανότητες να πάρουν το ματς στα... χαρτιά και η αντίθετη στάση της διοίκησης.

Γιατί Τραμπ, Πούτιν και Μακρόν «θέλουν» να γίνει απόψε το Ρίβερ - Μπόκα

Οι παίκτες της Μπόκα δεν θέλουν να παίξουν στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες με τη Ρίβερ, ο οποίος πρόκειται να διεξαχθεί -τίποτα δεν είναι σίγουρο- απόψε μετά τη χθεσινή αναβολή λόγω των επεισοδίων που έγιναν.

Οι χούλιγκαν ξεχύθηκαν στους δρόμους, βασάνισαν και σκότωσαν γουρούνια, έριξαν πέτρες στην αποστολή της Μπόκα, τραυμάτισαν παίκτες της και πλέον η αστυνομία σηκώνει τα χέρια ψηλά. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι και χθες δεν έκανε καλά τη δουλειά και γι' αυτό έγιναν όσα έγιναν.

Μετά την οριστική αναβολή του τελικού εκφράστηκε η άποψη ο αγώνας να διεξαχθεί το άλλο Σάββατο προκειμένου έως τότε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Μόνο που η σκέψη αυτή, που φαντάζει σχετικά λογική βρήκε απέναντί της τον Τραμπ, τον Πούτιν, τον Μακρόν και πολλούς άλλους ηγέτες κρατών.

Ο λόγος είναι ότι από την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 22.000 αστυνομικοί κινητοποιούνται στην Αργεντινή στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων ασφαλείας για τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20), στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Σι Τζινπίνγκ και ο Εμανουέλ Μακρόν, μεταξύ άλλων.

Εξάλλου, για την προστασία των ξένων ηγετών, θα προσέλθουν στη χώρα περίπου 2.000 στελέχη των δικών τους δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Με άλλα λόγια, η αστυνομία δεν τα κατάφερε έχοντας μόνο το Ρίβερ - Μπόκα. Δύσκολο να τα καταφέρει έχοντας και την G20.

Μπορεί όμως ο αγώνας να διεξαχθεί απόψε; Η Μπόκα επιμένει πως όχι. Οι παίκτες αρνούνται να παίξουν και θεωρούν ότι πρέπει να πάρουν το ματς στα χαρτιά. Πάντως, ο πρόεδρος της Conmebol υποστήριξε πως η διοίκηση της Μπόκα δεν σκοπεύει να ζητήσει τη νίκη στα χαρτιά