Ανοίγει η «αυλαία» σε Bundesliga, Primera Division και Ligue 1

Επιστροφή στην κανονική ροή των πρωταθλημάτων της Ευρώπης με τα βλέμματα να πέφτουν στην Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία.

Ανοίγει η «αυλαία» σε Bundesliga, Primera Division και Ligue 1

Σήμερα, Παρασκευή 23/11 αρχίζουν ξανά τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη μετά την διακοπή για τις Εθνικές ομάδες. Την «αυλαία» ανοίγουν οι αναμετρήσεις Λιόν-Σεντ Ετιέν, Λεγανές-Αλαβές και Λεβερκούζεν-Στουτγάρδη σε Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία.

LIGUE 1

Στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, η Λιόν (24 β.) υποδέχεται την Σεντ Ετιέν (23 β.). Οι γηπεδούχοι έρχονται έρχονται από μεγάλη ανατροπή στην έδρα της Γκινγκάμπ (2-4) ενώ οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 4-3 επί της Ανζέ.

Ο κόουτς της Λιόν, Ζενεσιό θα έχει στην διάθεση του τον Φεκίρ, όχι όμως τον Μορέλ ο οποίος είναι τιμωρημένος. Για την Σεντ Ετιέν η μοναδική απουσία είναι αυτή του αμυντικού Περέν (12 συμμετοχές).

BUNDESLIGA

Η πρώτη αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής είναι αυτή ανάμεσα στην Λεβερκούζεν και την Στουτγάρδη. Οι δύο ομάδες είναι μακρυά από τον καλό τους εαυτό την φετινή σεζόν, κάτι που μαρτυράει και η συγκομιδή τους μετά από 11 αγώνες. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 13η θέση (11 β.) ενώ οι φιλοξενούμενοι ακόμα χειρότερα στην τελευταία θέση της Bundesliga (8 β.).

Η Λεβερκούζεν θα αγωνισθεί χωρίς απουσίες με τους φιλοξενούμενους από την άλλη να στερούνται τις υπηρεσίες των Ντούνταβι και Σόσα ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Δώνη.

PRIMERA DIVISION

Με το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα (24/11, 21:45) να ξεχωρίζει στην 13η αγωνιστική η οποία ξεκινάει σήμερα με την αναμέτρηση της Λεγανές και με την Αλαβές. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται εντός της επικίνδυνης ζώνης (10 β.) ενώ η Αλαβές πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία και απέχει μόλις έναν βαθμό από την κορυφή της κατάταξης.

Ο Πελεγκρίνο δεν θα έχει στην διάθεση του τον βασικό τερματοφύλακα, Κουέγιαρ με τον νεαρό Ουκρανό, Λουνίν να αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του κάτω από τα δοκάρια. Εκτός είναι επίσης οι Σάντος, Μπουστίνθα και Μουνιός. Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, μοναδική απώλεια είναι εκείνη του Πίνα ο οποίος πάντως δεν έχει αγωνισθεί αρκετά φέτος.