Αγουέρο: «Η εγχείρηση έφερε αποτέλεσμα»

Για τη «νέα ώθηση» που του έδωσε στην Μάντσεστερ Σίτι η επέμβαση που έκανε πριν τη λήξη της περασμένης περιόδου, μίλησε ο Σέρχιο Αγουέρο σε αποκλειστική του συνέντευξη στο SkySports.

Αγουέρο: «Η εγχείρηση έφερε αποτέλεσμα»

Ο Αργεντινός διεθνής στράικερ χειρουργήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο γόνατο (αρθροσκόπηση), προκειμένου να προλάβει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, τόνισε ότι η διαδικασία απέφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο 30χρονος μετρά 11 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις από την έναρξη της περιόδου, όντας από τα βασικά «κλειδιά» του Πεπ Γκουαρντιόλα στη μάχη που δίνουν οι «πολίτες» για την υπεράσπιση του τίτλου τους στην Premier League. Μεταξύ άλλων τονίζει ότι νοιώθει υπέροχα βοηθώντας το ρόλο του ως πρώτη γραμμή άμυνας της ομάδας του.

Ερωτηθείς εάν βρίσκεται σε καλύτερη φυσική κατάσταση εφέτος, ο Αγουέρο απάντησε χωρίς δισταγμό: «Σίγουρα, όλα προέρχονται από την ταλαιπωρία μου με το γόνατο. Υπέφερα για μεγάλο χρονικό διάστημα, έκανα πολλές θεραπείες στην ομάδα. Ένοιωσα λίγο άσχημα και τελικά πριν κλείσει η σεζόν αποφάσισα να κάνω εγχείρηση πριν το Μουντιάλ.

Από τότε αισθάνομαι υπέροχα, δεν πονάω καθόλου και γι΄ αυτό ίσως το απολαμβάνω περισσότερο και νοιώθω σε καλύτερη κατάσταση. Ευτυχώς όλα πηγαίνουν καλά και ο Πεπ είναι ευτυχισμένος. Προσπαθώ να κάνω αυτά που ζητά και να βοηθώ την ομάδα, προφανώς είμαι ο πρώτος που ξεκινά να πρεσάρει και γι΄ αυτό μπορώ να το κάνω πολύ πιο συχνά.»

Στη συνέχεια ρωτήθηκε πόσο καιρό έχει να αισθανθεί τόσο καλά, ο Αγουέρο παραδέχθηκε: «Το ευχαριστήθηκα πολύ από την αρχή, όταν πρωτοήρθα εδώ και παρά τους τραυματισμούς πάντα υπήρχαν τα πάνω και τα κάτω.»

Τώρα αισθάνομαι πραγματικά ευτυχισμένος και ευτυχώς δεν χρειάζεται να σκέφτομαι γι΄ άλλους τραυματισμούς και μπορώ να απολαμβάνω τα τελευταία μου χρόνια στο σύλλογο και ιδιαίτερα να κερδίζω τρόπαια.»

Δύο φορές στο παρελθόν απέτυχε να κάνει το back to back στους τίτλους της Premier League, κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία ομάδα από τότε που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε δύο σερί πρωταθλήματα 2007-2008 και 2008-2009.

Ο Αγουέρο επιμένει ότι βλέπει την ίδια ενέργεια στ΄ αποδυτήρια της Σίτι και παραδέχεται ότι εάν συνεχίσουν με την ίδια συγκέντρωση, θα έχουν μεγάλη τύχη για να στεφθούν και πάλι πρωταθλητές.

«Είναι δύσκολο να πάρουμε ξανά τον τίτλο στην Premier League, αλλά βλέπω στην ομάδα την ίδια ενέργεια, παρόμοια συμπεριφορά με την περυσινή στους συμπαίκτες μου κι αυτό με κάνει να έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Οπότε, εάν συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα, να μείνουμε συγκεντρωμένοι, θεωρώ πως έχουμε σοβαρή πιθανότητα να κάνουμε το back to back. Γνωρίζουμε το στιλ παιχνιδιού μας, πως να πρεσσάρουμε, πως θα σταθούμε στο γήπεδο και τις κινήσεις μας, διότι είμαστε μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα και σχεδόν είμαστε η ίδια ομάδα με αυτή της προηγούμενης περιόδου.»