Η Λίβερπουλ «έδεσε» την Μπαρτσελόνα

Μετά τις μεταγραφές των Μασεράνο, Σουάρεζ και Κουτίνιο στην Μπαρτσελόνα, η Λίβερπουλ βρήκε τρόπο να σταματήσει τους «μπλαουγκράνα».

Η Λίβερπουλ «έδεσε» την Μπαρτσελόνα

Τα τελευταία 8 χρόνια η Μπαρτσελόνα έχει καταφέρει να κάνει δικούς της τρεις παίκτες-σημαίες που ανήκαν στην Λίβερπουλ.

Συγκεκριμένα το 2010, ο Χαβιέ Μασεράνο μετακόμισε στην Ισπανία από το Μέρσισαϊντ έναντι του ποσού των 19 εκατ. ευρώ.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε για τον Λουίς Σουάρεζ. Ο Ουρουγουανός επιθετικός ήταν το βασικό όπλο για την επίθεση της Λίβερπουλ και οι «μπλαουγκράνα» έψαχναν έναν "ψυχρό εκτελεστή". Η συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων ήρθε και το ποσό που ξοδεύτηκε άγγιξε τα 85 εκατ. ευρώ.

Η «δίψα» της Μπαρτσελόνα δεν σταμάτησε εκεί. Η φυγή του Νεϊμάρ υποχρέωσε την ομάδα της Καταλονίας να βγει στην αγορά για παίκτη αντάξιο του Βραζιλιάνου. Η λύση βρέθηκε στο όνομα του Κουτίνιο ο οποίος όλως τυχαίως ήταν παίκτης της Λίβερπουλ και μάλιστα ήταν από τα σημαντικότερα γρανάζια στο μεσοεπιθετικό κομμάτι των «ρεντς». Ο Κλοπ δεν ήθελε να τον αποχωριστεί και η διοίκηση της Λίβερπουλ απέρριψε την πρόταση της Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2017. Ωστόσο, ο Φελίπε Κουτίνιο ήθελε να μετακομίσει στην Βαρκελώνη και εν τέλει το κατάφερε λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2018.

Το κόστος μεταγραφής του Κουτίνιο άγγιξε τα 160 εκατ. ευρώ ωστόσο μπήκαν και πολλοί όροι στο συμβόλαιο. Αρχικά τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για απαγόρευση μεταγραφής παίκτη της Λίβερπουλ στην Μπαρτσελόνα μέχρι το καλοκαίρι του 2020, ωστόσο ένα νέο δημοσίευμα του BBC αναφέρει πως η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να πληρώσει ένα μπόνους της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ εάν θέλει να κάνει δικό της οποιονδήποτε παίκτη των «ρεντς» μέχρι το 2020.

Η εν λόγω συμφωνία προήλθε χάρη στην επιμονή του αθλητικού διευθυντή της Λίβερπουλ, Μάικλ Έντουαρντς και υπογράφηκε στο συμβόλαιο της μεταγραφής του Κουτίνιο.