Χουάν Φεράντο: «Ήρθα σε μια ομάδα με τρομερή βελτίωση τα τελευταία 10 χρόνια»

Παρουσιάστηκε τη Δευτέρα ο προπονητής της ΑΕΚ Λάρνακας, Χουάν Φεράντο.

Χουάν Φεράντο: «Ήρθα σε μια ομάδα με τρομερή βελτίωση τα τελευταία 10 χρόνια»

Στο πάνελ ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου, Κυριάκος Δημητρίου και ο Τσάβι Ρόκα.

Η διάσκεψη ξεκίνησε με συλλυπητήρια από πλευράς ΑΕΚ δια στόματος του Κυριάκου Δημητρίου για τον αδόκητο χαμό του Ντίνου Ιορδάνου.

Τσαβι Ρόκα:

«Επιλέξαμε έναν άνθρωπο που είναι δυνατότερος του προφίλ μας για να μας βοηθήσει να εκπληρώσουμε τους στόχους μας, να βελτιωθούμε όπως προσπαθούμε κάθε χρόνο. Να είμαστε ανταγωνιστικοί και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Θα είμαστε σε θέση να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να πάρουμε τις νικες και το πιο σημαντικό να διεκδικήσουμε όλους τους στόχους μας, όπως κάνουμε πάντα».

Γιατί επέλεξε τον κ. Φεράντο:

«Αποφάσισα μετά που είχαμε επαφή μετά από καιρό. Ξέρεις ο ένας τον άλλο. Ακολούθησα την πορεία του ως προπονητή. Είναι σημαντικό ότι εργάστηκε στην Ελλάδα. Γνωρίζει τη γλώσσα, την κουλτούρα και είναι πολλοί οι λόγοι που με έκανε να μπω σε συζητήσεις μαζί του. Κάθε φορά κοιτάμε διαφορετικά προφίλ και σύμφωνα με τις αναγκες της ομάδας τη δεδομένη στιγμή».

Χουάν Φεράντο:

«Είναι ευχαρίστηση μεγάλη που είμαι εδώ και έχω αυτή την ευκαιρία. Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τον Τσάβι. Αρχίζουμε δουλειά, είμαστε στη φάση να αρχίσουμε προετοιμασία».

Για την φιλοσοφία του και για το γεγονός ότι αναλαμβάνει μια ομάδα που τερμάτισε 2η στην ισοβαθμία και ο κόσμος σκέφτεται πρωτάθλημα: «Για εμένα ότι αφορά την φιλοσοφία, θα έλεγα ότι είναι εύκολο να το μεταφέρω. Στόχος είναι να προετοιμάζω την ομάδα για να νικά. Αυτό θα επιδιώξουμε από την πρώτη μέρα. Οι παίκτες να το απολαμβάνουν, όσο το απολαμβάνουν τόσο πιο κοντά θα είμαστε στον στόχο της επιτυχίας. Δεν το παρουσιάζω σαν δική μου φιλοσοφία και είναι σημαντικό οι παίκτες να σκέφτομαι το ίδιο. Σκέφτομαι το ίδιο και με τον Τσαβι. Το ποδόσφαιρο είναι καθρέφτης της ζωής. Δεν μετρά τι έγινε στο παρελθόν, είναι νέα σεζόν, νέοι στόχοι. Υπάρχει η φιλοδοξία. Το πιο σημαντικό είναι το τώρα, να πιάσουμε δουλειά και σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο. Ξέρω σε ποια ομάδα έρχομαι, θέλουμε όλοι να διεκδικούμε τίτλους αλλά το πιο σημαντικό είναι να συγκεντρωθούμε στο παρών».

Γιατί αποδεχθήκατε την πρόταση της ΑΕΚ: «Ήταν εύκολο να αποδεχθώ την πρόταση. Είμαι κοντά στον Τσάβι Ρόκα, έχουμε το ίδιο πλάνο για την καθημερινότητα στα αποδυτήρια. Ξέρω την ομάδα που ήρθα, μια ομάδα με τρομερή βελτίωση τα τελευταία 10 χρόνια. Σε 24 ώρες αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση».

Γι’ αυτά που αποκόμισε από τις χώρες που δούλεψε και για το πρόβλημα υγείας που πέρασε αν τον δυνάμωσε: «Πρώτα από όλα δουλεύοντας σε διαφορετικές χώρες είναι δύσκολο. Σαν πρώτος προπονητής το ποδόσφαιρο είναι το ίδιο είτε είσαι στη χώρα σου είτε στο εξωτερικό. Θέλω να δουλεύω καθημερινά, να έχω ξεκάθαρο πλάνο χωρίς μυστικά. Αυτός είναι ο τρόπος που πορεύομαι. Το πρόβλημα υγείας ήταν μια δύσκολη στιγμή γιατί ήταν μόλις η 3η χρονιά σαν προπονητής στον Βόλο και κάναμε καλή δουλειά. Το έχω ξεχάσει όσο δύσκολο και αν ήταν και είμαι χαρούμενος για το τώρα. Το παρελθόν δεν είναι σημαντικό. Σημαντικά είναι τα πράγματα που είναι μπροστά μας».

Για το τι ξεχωρίζει από τις ομάδες του και τι μπορεί να προσθέσει σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η ΑΕΚ: «Η περσινή σεζόν ήταν απίστευτη για την ΑΕΚ. Γενικότερα είναι μια συνέχεια στην πορεία της. Έχασε το πρωτάθλημα στο τελευταίο λεπτό και είναι μια πρόκληση για εμένα σε μια ομάδα που ακολουθεί καλή πορεία. Κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία να γινόμαστε καλύτεροι. Είναι μια ομάδα με ξεκάθαρο πλάνο και στόχος μου είναι να είμαι σημαντικό μέρος του πλάνου αυτό. Να βοηθήσω τους παίκτες να πετύχουν. Αν το απολαμβάνουν οι παίκτες, το απολαμβάνει και ο κόσμος, έρχονται τα αποτελέσματα και είμαστε όλοι χαρούμενοι».

ΠΗΓΗ: shootandgoal