Ο Εμπαπέ στη Ρεάλ: Το χρονικό του μεταγραφικού σίριαλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Κιλιάν Εμπαπέ, ολοκληρώνοντας έτσι μία μεταγραφή «βόμβα» που πέρασε από… 40 κύματα. Το χρονικό του... σίριαλ.

Ο Εμπαπέ στη Ρεάλ: Το χρονικό του μεταγραφικού σίριαλ

Στα λευκά της Ρεάλ Μαδρίτης ντύθηκε τελικά ο Κιλιάν Εμπαπέ, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να ανακοινώνει και επίσημα την απόκτηση του Γάλλου επιθετικού, ενισχύοντας έτσι ακόμα περισσότερο τον «γαλαξία» των αστέρων της.

Ο διεθνής άσος αποφάσισε αυτό το καλοκαίρι να μείνει ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν και έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας για πέντε χρόνια με τους «μερένγκες», ενώ προβάρει στη «βασίλισσα» τη φανέλα με το νούμερο «9» που είχαν φορέσει μεταξύ άλλων στο παρελθόν και οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά. Όσον αφορά τις αποδοχές του, σύμφωνα με το «SkySports», τα χρήματα που θα εισπράττει θα φτάνουν τα 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ θα πάρει επίσης και μπόνους υπογραφής ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση της μετακίνησης του 25χρονου επιθετικού στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και τη Ρεάλ Μαδρίτης είχε μετατραπεί σε... σίριαλ τα τελευταία χρόνια. Ο διεθνής άσος βρέθηκε ουκ ολίγες φορές μία «ανάσα» από τη μεταγραφή του στη «βασίλισσα», ωστόσο εκ του αποτελέσματος παρέμενε στο Παρίσι και τις τάξεις της Παρί.

Όλα αυτά μέχρι φέτος, όταν αποφάσισε να βάλει ένα οριστικό τέλος στην πορεία του στους Παριζιάνους και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Η πρώτη επαφή το 2017

Η πρώτη φορά που η Ρεάλ Μαδρίτης εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του Κιλιάν Εμπαπέ ήταν το 2017. Ήταν η περίοδος που ο Γάλλος φορ αγωνιζόταν ακόμα στη Μονακό και το «άστρο» του είχε ήδη αρχίσει να λάμπει στους αγωνιστικούς χώρους. Ο 17χρονος Εμπαπέ οδήγησε τους Μονεγάσκους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος (2016-17) και πέτυχε έξι γκολ στο Champions League με το σύλλογο να φτάνει ως τα ημιτελικά, εκεί όπου αποκλείστηκε όμως από τη Γιουβέντους.

Οι «μερένγκες» διέκριναν φυσικά το πλούσιο ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Δεν ήταν όμως οι μόνοι, αφού και η Παρί Σεν Ζερμέν κοίταζε επίμονα την περίπτωσή του και ήταν πρόθυμη να ανοίξει διάπλατα το ταμείο της για να τον πάρει στην γαλλική πρωτεύουσα. Οι προσπάθειες της Ρεάλ έπεσαν τελικά στο κενό εκείνη την περίοδο και ο Εμπαπέ μετακόμισε το 2017 στην Παρί αρχικά με τη μορφή δανεισμού και έναν χρόνο αργότερα με κανονική μεταγραφή, με το κόστος της μετακίνησης του παίκτη να φτάνει τα 180 εκατομμύρια ευρώ.

Στο στόχαστρο του Ζιντάν

Η Ρεάλ Μαδρίτης βέβαια, δεν απέσυρε το βλέμμα της από τον παίκτη. Αντιθέτως, συνέχισε να το έχει «καρφωμένο» πάνω του και δεν άργησαν να φουντώσουν νέες φήμες περί μετακίνησής του στο «Μπερναμπέου». Την περίοδο 2019/20 Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν βρέθηκαν αντιμέτωπες στη φάση των ομίλων του Champions League και μία φράση του τότε τεχνικού της «βασίλισσας», Ζινεντίν Ζιντάν, ήταν αρκετή για να ανάψει «φωτιές» στο Παρίσι.

Ο αθλητικός διευθυντής των Παριζιάνων, Λεονάρντο, κατηγόρησε τους «μερένγκες» πως προσπαθούσαν να αποσταθεροποιήσει τον παίκτη, με τον Ζιντάν να απαντάει στις κατηγορίες: «Είπα μόνο αυτό που επιθυμεί ο ποδοσφαιριστής: ο Εμπαπέ έχει όνειρο να παίξει εδώ. Για τα υπόλοιπα, αφήνω τον καθένα να σκέφτεται και να πράττει αυτό που θέλει».

Το σίριαλ όμως, είχε πολλά ακόμα επεισόδια…

Επίσημη πρόταση 200ων εκατομμυρίων

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έκανε πίσω και το 2021 χτύπησε επίσημα την πόρτα της Παρί Σεν Ζερμέν για να ντύσει στα λευκά τον Γάλλο επιθετικό. Οι «μερένγκες» προσέφεραν το αστρονομικό ποσό των 200ων εκατομμυρίων ευρώ για τον ποδοσφαιριστή, αλλά η απάντηση των Παριζιάνων ήταν… αρνητική!

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Νασερ Αλ Κελαϊφί, ήταν έξαλλος με την επιμονή της ισπανικής ομάδας να πάρει τον ποδοσφαιριστή και παρότι το συμβόλαιο του διεθνούς άσου ολοκληρωνόταν σε έναν χρόνο (2022) και κινδύνευε να τον χάσει ως ελεύθερο, εν τούτοις δεν ενέδωσε στο… χρυσάφι που είχε στρώσει η Ρεάλ Μαδρίτης. Η Παρί επέμεινε ως τέλους στη δράση της και εκ του αποτελέσματος κράτησε στις τάξεις της τον παίκτη.

Το… καυτό καλοκαίρι του 2022

Το καλοκαίρι του 2022 όλα έδειχναν ότι η καριέρα του Κιλιάν Εμπαπέ με την Παρί Σεν Ζερμέν θα έφτανε στο τέλος της. Το συμβόλαιο του παίκτη με τον γαλλικό σύλλογο ολοκληρωνόταν και επρόκειτο να μείνει ελεύθερος, με τον δρόμο προς την Μαδρίτη να είναι πλέον ανοιχτός μπροστά του.

Η Παρί έταξε εκείνο το καλοκαίρι… γη και ύδωρ στο παίκτη για να παραμείνει και να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ δημοσιεύματα εκείνη την περίοδο ήθελαν ακόμα και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, να έχει μεσολαβήσει ώστε να πείσει τον νεαρό ποδοσφαιριστή να μείνει στο σύλλογο.

Στη Μαδρίτη οι οπαδοί της Ρεάλ τον περίμεναν με ανυπομονησία. Κι όμως, ο Εμπαπέ έμελλε να μετατραπεί εκείνο το καλοκαίρι από… Θεός σε Ιούδας, αφού επέλεξε να γυρίσει την πλάτη στην πρόταση των «μερένγκες» και να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την Παρί.

Η άρνηση και ο δρόμος προς την έξοδο

Ο Εμπαπέ είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Παρί ως το 2024 με προοπτική ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο. Πέρσι όμως, όταν κλήθηκε πέρσι το καλοκαίρι να υπογράψει αυτή τη μονοετή επέκταση της συνεργασίας του, εκείνος αρνήθηκε! Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης των Παριζιάνων να τον μεταπείσουν, ο ίδιος ήταν ανένδοτος και οι φήμες περί μετακίνησής του και πάλι στη Ρεάλ πήραν και πάλι «φωτιά». Όπως αποδείχτηκε βέβαια, ούτε και τότε ο Εμπαπέ έμελλε να περάσει το κατώφλι του «Μπερναμπέου». Ο χρόνος όμως για το «αντίο» του από το Παρίσι είχε ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα.

Τα δημοσιεύματα στην Ευρώπη συνεχίζονταν για την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης στο παίκτη. Ο τελευταίος τον περασμένο Φλεβάρη επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά στη διοίκηση της Παρί ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του που ολοκληρωνόταν αυτό το καλοκαίρι και με την πάροδο του χρόνου οι ιθύνοντες του γαλλικού συλλόγου άρχισαν πλέον να συμβιβάζονται με την ιδέα ότι το μεγάλο αστέρι της ομάδας τους δεν πρόκειται να είναι στο ρόστερ την επόμενη σεζόν.

Έτσι, φτάσαμε στον Μάη, τότε ο Εμπαπέ γνωστοποίησε και τυπικά πλέον ότι αποχωρεί από την Παρί Σεν Ζερμέν, ώσπου χθες (3/6) ήρθε πλέον και η επίσημη ανακοίνωση των «μερένγκες» για την απόκτηση του ταλαντούχου άσου. Ενός άσου που στις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και πλέον όλοι οι φίλοι της «βασίλισσας» περιμένουν το ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα.